Rāceņu un siera sacepums
Foto: Shutterstock
5.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
sviests (formas iesmērēšanai)
sviests (formas iesmērēšanai)
300 ml
300 ml saldais krējums 10%
saldais krējums 10%
2
2 timiāna zariņi
timiāna zariņi
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
800 g
800 g rāceņi
rāceņi
50 g
50 g Parmezāna siers
Parmezāna siers
200 g
200 g siers (kūstošs)
siers (kūstošs)
  • Dārzeņu sacepumi
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Rāceņu sacepums būs garda, krēmīga un aromātiska piedeva tiem, kas ēd gaļu, kā arī brīnišķīga sezonas dārzeņu maltīte tiem, kas gaļu neēd.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo formu, to iesmērējot ar sviestu.

    Katliņā lej saldo krējumu, pievieno timiāna zariņus, smalki sagrieztu ķiploku, sāli un svaigi maltus melnos piparus, uzvāra. Noņem no uguns un ļauj pienam aromatizēties.

    Tikmēr nomizo un sagriež plānās šķēlēs rāceņus. Sarīvē un sajauc kopā sierus, pēc tam sadala četrās daļās gan rāceņus, gan sieru.

    Izklāj cepamās formas pamatni ar vienu daļu rāceņu šķēlēm, tās viegli pārklājot vienu pāri otrai, pāri kaisa vienu daļu siera. Pienu izkāš caur sietiņu un ar ēdamkaroti apslaksta rāceņus un sieru, pietaupot lielāko daļu piena augšējām kārtām.

    Izklāj otru daļu ar rāceņiem, pāri kaisa otru daļu ar sieru un apslaksta ar pienu, atkārto līdz visi rāceņi un siers salikti kārtās. Pa virsu lej visu atlikušo pienu.

    Apsedz sacepuma formu ar foliju un liek karstā krāsnī uz 40 minūtēm. Pēc tam noņem foliju un turpina cept vēl 20-25 minūtes, līdz siers zeltains un rāceņi mīksti. Pasniedz.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form