
Ratatujs (ratatouille) - tradicionālais un visā pasaulē slavenais dārzeņu sautējums, satiekoties baklažānam, paprikai, tomātiem un cukini.
Visus dārzeņus (izņemot cukīni) sagriež gabalos. Baklažānu (nomizotu) kubiciņos, piparus strēmelēs, sīpolu gredzenos un tomātu (ja mazi, tad divus; ja ķirštomātiņi, tad palielu sauju). Tomātiem jābūt mīkstiem un sulīgiem.
Pievieno eļļu (vislabāk olīvu extra virgine), sāli, piparus. Pannu obligāti apsedz ar vāku un visu cep uz vidēji stipras uguns, bieži apmaisot.
Kad visi dārzeņi jau ir labi sacepušies, pievieno arī cukīni un cep vēl dažas minūtes, lai cukīni ir gatavs, bet paliek gabaliņos.
Iesūtīja: Zara