Ratatujs jeb dārzeņu sautējums franču gaumē
Foto: Shutterstock
3.7000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 baklažāns
baklažāns
1
1 zaļa paprika
zaļa paprika
1
1 sarkana paprika
sarkana paprika
1
1 sīpols
sīpols
1-2
1-2 tomāti vai vairāki mazi ķirštomātiņi
tomāti vai vairāki mazi ķirštomātiņi
1 gab.
1 gab. cukīni (kabacis)
cukīni (kabacis)
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ratatujs (ratatouille) - tradicionālais un visā pasaulē slavenais dārzeņu sautējums, satiekoties baklažānam, paprikai, tomātiem un cukini.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visus dārzeņus (izņemot cukīni) sagriež gabalos. Baklažānu (nomizotu) kubiciņos, piparus strēmelēs, sīpolu gredzenos un tomātu (ja mazi, tad divus; ja ķirštomātiņi, tad palielu sauju). Tomātiem jābūt mīkstiem un sulīgiem.

    Pievieno eļļu (vislabāk olīvu extra virgine), sāli, piparus. Pannu obligāti apsedz ar vāku un visu cep uz vidēji stipras uguns, bieži apmaisot.

    Kad visi dārzeņi jau ir labi sacepušies, pievieno arī cukīni un cep vēl dažas minūtes, lai cukīni ir gatavs, bet paliek gabaliņos.

    Iesūtīja: Zara

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form