Rauga mīklas rabarberu kūka ar olbaltuma putām un zemenēm
Foto: DELFI
3.5000 4
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
MĪKLAI
0.5 glāze
0.5 glāze piens
piens
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
50 g
50 g sviests
sviests
1
1 olas
olas
250 g
250 g milti
milti
7 g
7 g sausais raugs
sausais raugs
PILDĪJUMAM
1 glāze
1 glāze piens
piens
3 ĒK
3 ĒK milti
milti
3
3 olas
olas
600 g
600 g rabarberi
rabarberi
150 g
150 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
200 g
200 g zemenes
zemenes
1 sauja
1 sauja rieksti
rieksti
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Receptes ceļojumiem
  • Plātsmaizes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Ņem vērā, ka šo plātsmaizi var cept, izmantojot arī kāds citu mīklu, piemēram, smilšu vai kārtaino. Ļaujies eksperimentiem un pārkaisi izcepto gardumu ar pūdercukuru vai riekstus aizstāj ar mandeļu skaidiņām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Miltus sajauc ar raugu, sāli, cukuru, pievieno mīkstu sviestu, olu un siltu (ne karstu!) pienu. Samīca mīklu, trauku pārklāj ar drāniņu un liek siltā vietā uzrūgt aptuveni stundu.

    Gatavo krēmu. Olu dzeltenumus sajauc ar trīs ēdamkarotēm cukura, vaniļas cukuru un miltiem. Pievieno uzkarsētu pienu.

    Liek uz uguns un maisot karsē, līdz masa sabiezē. To nedrīkst uzvārīt! Krēmu padzesē, pāris reizes apmaisot.

    Rabarberus sagriež mazos gabaliņos.

    Ietaukotā pannā plānā kārtā izklāj mīklu. Virsū klāj krēmu un ar karoti izlīdzina.

    Krēmam virsū vienmērīgi uzber sagrieztos rabarberus. Liek sakarsētā krāsnī un 220 grādu temperatūrā cep apmēram 20 minūtes.

    Tikmēr saputo olu baltumus, pa daļām berot klāt cukuru. Putošanu nedrīkst pārtraukt, masai jābūt stingrai.

    Masā iemaisa lielāko daļu riekstu. Var izmantot lazdu riekstus vai valriekstus.

    Olu baltumu masu pārklāj karstajai plātsmaize, necenšoties to izlīdzināt.

    Masā vienmērīgi izkārto zemeņu pusītes.

    Pārkaisa atlikušos riekstus, liek vēlreiz krāsnī un cep vēl 15 minūtes.

    Atdzesētu griež gabalos.

    Recepti iesūtījusi: Silvija

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form