Rauga mīklas rabarberu kūka ar olbaltuma putām un zemenēm
Foto: DELFI
3.0000 3
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
MĪKLAI
0.5 glāze
2 ĒK
1 šķipsna
250 g
PILDĪJUMAM
1 glāze
3 ĒK
150 g
1 sauja

Ņem vērā, ka šo plātsmaizi var cept, izmantojot arī kāds citu mīklu, piemēram, smilšu vai kārtaino. Ļaujies eksperimentiem un pārkaisi izcepto gardumu ar pūdercukuru vai riekstus aizstāj ar mandeļu skaidiņām.

Miltus sajauc ar raugu, sāli, cukuru, pievieno mīkstu sviestu, olu un siltu (ne karstu!) pienu. Samīca mīklu, trauku pārklāj ar drāniņu un liek siltā vietā uzrūgt aptuveni stundu.

Gatavo krēmu. Olu dzeltenumus sajauc ar trīs ēdamkarotēm cukura, vaniļas cukuru un miltiem. Pievieno uzkarsētu pienu.

Liek uz uguns un maisot karsē, līdz masa sabiezē. To nedrīkst uzvārīt! Krēmu padzesē, pāris reizes apmaisot.

Rabarberus sagriež mazos gabaliņos.

Ietaukotā pannā plānā kārtā izklāj mīklu. Virsū klāj krēmu un ar karoti izlīdzina.

Krēmam virsū vienmērīgi uzber sagrieztos rabarberus. Liek sakarsētā krāsnī un 220 grādu temperatūrā cep apmēram 20 minūtes.

Tikmēr saputo olu baltumus, pa daļām berot klāt cukuru. Putošanu nedrīkst pārtraukt, masai jābūt stingrai.

Masā iemaisa lielāko daļu riekstu. Var izmantot lazdu riekstus vai valriekstus.

Olu baltumu masu pārklāj karstajai plātsmaize, necenšoties to izlīdzināt.

Masā vienmērīgi izkārto zemeņu pusītes.

Pārkaisa atlikušos riekstus, liek vēlreiz krāsnī un cep vēl 15 minūtes.

Atdzesētu griež gabalos.

Recepti iesūtījusi: Silvija

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form