Ravioli lazanja
Foto: Katrīna Džeksone
3.4000 5
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Man ļoti garšo lazanja, tomēr, runāsim atklāti, tās pagatavošana prasa ļoti daudz enerģijas. Pasta, mērce, pareizā rikotas un mocarellas proporcija - lai rezultāts nebūtu pārāk sauss vai, gluži pretēji, pārāk sulīgs... Teikšu, kā ir. Tas ir nogurdinoši. Lai arī debešķīgi gardi. Un tad, kādu vakaru, kad vakariņās baudījām brīnišķīgus ravioli, man pēkšņi atausa gaisma. Pasta. Rikota. Mērce. Atliek vien mocarella un stūrains cepamtrauks, lai neticami vienkārši pagatavotu nedaudz citādu lazanju.

Iesākumam jāatrod izcili lieli ravioli. Būs nepieciešamas arī dažas tases iecienītākās pastas mērces - es laiku pa laikam mēdzu gatavot Boloņas mērces sagataves no gardas liellopa maltās gaļas un glabāt saldētavā. Vēl būs nepieciešama tomātu mērce, ko var pagatavot vienā acu mirklī. Protams, var izmantot arī rūpnieciski gatavoto, ja garšo.

Protams, viena no svarīgākajām lazanjas sastāvdaļām ir svaigā un labi kūstošā mocarella. Un tas arī viss! Uzvāri ravioli, kārto tos cepamtraukā, pārlej ar mērci un pāri kārto mocarellu. Beigās pārkaisi nedaudz oregano un cep, līdz siers izkusis.

Pasniedz siltos šķīvjos. Parasti vienam ēdājam pietiek ar trijiem ravioli. Dalot ēdienu pa šķīvjiem, pārliecinies, ka siers tiek sadalīts vienlīdzīgi!

Un brīdinu - pastāv iespēja, ka tu vairs nekad negribēsi gatavot īsto lazanju.

Šai receptei pastāv milzum daudz variāciju. Dažādi ravioli pildījumi, dažādas mērces - eksperimentē un baudi!

Tātad vēlreiz - soli pa solim.

  • Ravioli pastu uzvāra, atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma.
  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
  • Boloņas mērci sajauc ar konservētajiem tomātiem vai tomātu mērci.
  • Karstumizturīgā traukā ielej ceturtdaļu mērces, pāri kārto 4 ravioli. Pārlej vēl vienu ceturtdaļu mērces un nosedz ar dažām siera šķēlēm. Atkārto šīs darbības, līdz visi produkti salikti traukā - augšējā slānī jābūt sieram.
  • Pārkaisa ar kaltēto oregano un liek cepeškrāsnī. Cep, līdz siers izkusis un mērce sāk burbuļot - aptuveni pusstundu.
  • Pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē un porcijas liek sasildītos šķīvjos.

Source

Katrīna Džeksone
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form