Rīsu nūdeļu, avokado un gurķu rullīši
Foto: Foto: Kate Prihodko, Katie.lv
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Pavasara rullīši jeb spring rolls ir no Āzijas virtuves nācis gardums, kuru iesakām baudīt kopā ar sojas mērci. Rullīšu būtība ir pavisam vienkārša – plānajā rīsu papīrā ietin dārzeņus, kas vislabāk iet pie sirds, pievieno nedaudz sezama sēkliņu kraukšķīgumam un visu tin ciet.

Nūdeles vāra pēc norādēm uz iepakojuma. Pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni, lai tās nav tik lipīgas.

Sagriež dārzeņus.

Pirms izmantošanas rīsu papīru ieliek trauciņā ar ūdeni, lai lapa paliek mīksta un lipīga. Izmērcē no katras puses aptuveni 20 sekundes.

Ņem slapjo rīsa papīru, ieliek pa vidu nūdeles, dārzeņus, sezama sēkliņas un sezama eļļas pilienu.

Tad visu sarullē. Pirmo aizver malu "no sevis", tad sānus, un tad pagriež rullīti, lai tas pilnīgi tiktu aizvērts.

Pasniedz ar sojas mērci vai ar saldo čili mērci.

Source

Katie Food & Stuff
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form