Rīsu pudiņš ar ķiršu mērci
Foto: Publicitātes foto
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g suši rīsi (piemēram, “Herkuless Gourmet”)
suši rīsi (piemēram, “Herkuless Gourmet”)
50 g
50 g mandeles
mandeles
300 ml
300 ml piens
piens
1 gab.
1 gab. kanēļa standziņa
kanēļa standziņa
1 gab.
1 gab. vaniļas pāksts
vaniļas pāksts
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
mērcei:
200 g
200 g konservēti ķirši bez kauliņiem
konservēti ķirši bez kauliņiem
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
  • Ikdienas maltītei
  • Pudiņi
  • Pasaules Virtuve
  • Skandināvi zina, kā rīsus likt lietā arī desertu gatavošanā. Lūk, gards pierādījums restorāna ''36. līnija'' šefpavāra Laura Aleksejeva izpildījumā!

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uz lēnas uguns katliņā vāra suši rīsus kopā ar sasmalcinātām mandelēm. Pēc brīža pievieno cukuru, sāli, vaniļas pāksti un kanēļa mizu, un vāra, līdz rīsi ir mīksti. Pēc tam tos pilnībā atdzesē.

    Kad rīsi atdzisuši, pielej klāt saldo krējumu un samaisi, lai tas vienmērīgi uzsūcas.

    Gatavo mērci. Katliņā uz lēnas uguns karsē ķiršus ar cukuru, un pēc laika pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātu kukurūzas cieti.

    Atdzesē mērci un pasniedz to kopā ar rīsiem.

    Receptes autors: Lauris Aleksejevs.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form