Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Risoto ar neparasti garšīgu pavērsienu – mīkstiem saldajiem kartupeļiem un zirnīšiem pildījumā. Uz šķīvja pa virsu izkārtotās kartupeļa šķēlītes un Parmas šķiņķis vēl jo vairāk papildinās maltīti un piešķirs tai rudenīgu noskaņu. Vislabāk garšos, ja risoto tiks pagatavots no arborio rīsiem.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
2 gab.(400-500g) saldie kartupeļi2 ĒKolīveļļa1 gab.sīpols250 grisoto rīsi (piemēram, arborio)750 mldārzeņu buljons timiāna zariņi125 gsaldēti zaļie zirnīši PASNIEGŠANAI:3 šķēlesParmas šķiņķis augu eļļa cepšanai1 gab.saldais kartupelis (nomizots un sagriezts plānās šķēlītēs)40 gParmezāna siers (sarīvēts)

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

2

Uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, izbārsta nomizotus un kubiņos sagrieztus saldos kartupeļus. Tos aplaista ar ēdamkaroti olīveļļas un garšvielām pēc patikas. Cep cepeškrāsnī aptuveni 25–30 minūtes.

3

Kamēr kartupeļi cepas, uz plīts uzkarsē lielu, dziļu pannu (vai katliņu). Karstajā traukā ielej atlikušo olīveļļu un saber smalki sagrieztas sīpola šķēlītes – visu apcep aptuveni piecas minūtes.

4

Pēc tam sīpoliem pievieno rīsus (piemēram, arborio) un apmaisa. Pielej pusi no nepieciešamā karstā buljona. Pievieno timiāna zariņu.

5

Rīsus gatavo, ik pa laikam apmaisot, uz vidējas uguns tik ilgi, līdz tie uzsūkuši teju visu šķidrumu. Pēc tam pakāpeniski pievieno atlikušo buljonu, un, kad arī tas teju pazudis rīsos, pievieno apceptos saldā kartupeļa kubiņus, zaļos zirnīšus un gatavo risoto vēl piecas minūtes.

6

Kamēr risoto pilnā sparā gatavojas, uzkarsētā pannā liek saplucinātus Parmas šķiņķa gabaliņus, un apcep pāris minūtes, līdz tie ir kraukšķīgi. Gatavo šķiņķi ņem laukā un noliek maliņā līdz risoto pasniegšanai.

7

Pēc tam pannā dažas minūtes apcep saldā kartupeļa plānās šķēlītes, lai tās būtu viegli kraukšķīgas. Pēc pagatavošanas šķēlītes nosusina uz papīra dvieļa.

8

Risoto katliņā iemaisa sarīvētu parmezāna sieru un pievieno garšvielas pēc vēlēšanās.

9

Gatavo rīsu maltīti liek šķīvjos, pa virsu liekot kartupeļu šķēlītes, Parmas šķiņķi un kādu timiāna zariņu.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!