Sāļā griķu granola
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g griķi
griķi
100 g
100 g auzu pārslas
auzu pārslas
1,5 ĒK
1,5 ĒK medus
medus
80 g
80 g valrieksti
valrieksti
80 g
80 g mandeles
mandeles
70 g
70 g saulespuķu sēklas
saulespuķu sēklas
1 gab.
1 gab. svaigs, smalki sakapāts rozmarīna zariņš
svaigs, smalki sakapāts rozmarīna zariņš
1 TK
1 TK kaltēts baziliks
kaltēts baziliks
1 TK
1 TK kaltēts majorāns
kaltēts majorāns
2 TK
2 TK sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
30 ml
30 ml olīveļļa
olīveļļa
50 ml
50 ml rapšu eļļa
rapšu eļļa
2 ĒK
2 ĒK ūdens
ūdens
  • Dažādas uzkodas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Lai arī esam pieraduši, ka granola ir salda un to parasti ēd kopā ar jogurtu vai pienu, granola var būt arī sāļa, un tā lieliski papildinās svaigus dārzeņu salātus vai padarīs īpašāku, kraukšķīgāku klasisku dārzeņu sacepumu. Recepti iesaka "Elvi" pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni sakarsē līdz 160 grādu karstumam.

    Visas sastāvdaļas liek lielā bļodā, kārtīgi samaisa un izlīdzina uz cepamās paplātes, kas iepriekš izklāta ar cepampapīru.

    Cep cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes, ik pa laikam atverot cepeškrāsns durtiņas un visu apmaisot (gatavai granolai ir jābūt skaisti zeltainā krāsā).

    Atdzesē un pasniedz ar salātiem vai citu iecienītu ēdienu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form