Sāļā salami uzkodu kūka svētkiem
Foto: Ināra Lācarus
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
3 gab.
3 gab. tostermaizes iepakojumi (var būt dažādi)
tostermaizes iepakojumi (var būt dažādi)
 
salami desa (resnā) veikalā sagriezta
salami desa (resnā) veikalā sagriezta
 
marinēti gurķi
marinēti gurķi
 
rīvēts siers
rīvēts siers
2 gab.
2 gab. vārītas olas
vārītas olas
 
majonēze
majonēze
3 gab.
3 gab. svaigais siers "Kārums"
svaigais siers "Kārums"
 
mārrutki
mārrutki
 
garšvielu maisījums Tzatziki dip ar sāli
garšvielu maisījums Tzatziki dip ar sāli
 
pipari
pipari
 
sāls
sāls
 
ābolu sula
ābolu sula
Dekorēšanai
 
mocarellas bumbiņas
mocarellas bumbiņas
 
kirštomāti
kirštomāti
 
redīsi
redīsi
 
gurķi
gurķi
 
paprika
paprika
 
dilles
dilles
 
pētersīļi
pētersīļi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Gaļas uzkodas
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Piekritīsi, ka kūka šajā fotogrāfijā izskatās ļoti apetelīga? Tāda tā arī ir, jo tai ir brīnišķīga visu sastāvdaļu kombinācija. Tā būs izcila dekorācija jebkuram svētku galdam (šoreiz šī kūka gatavota bērnu dzimšanas dienas ballītei, lai to pilnām mutēm baudītu pieaugušie ciemiņi). Ja izvēlies šo uzkodu svētku galdam, tā noteikti iepriecinās tevi un viesus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pēc vēlmes tostermaizes šķēlēm nogriež garoziņas. Maizi samitrina ar ābolu sulu. Šķēles izklāj cieši citu pie citas kārtās 4x3.

    Pagatavo pirmo pildījumu: lai to izdarītu, lielā bļodā sajauc vienu iepakojumu krēmsiera (istabas temperatūrā) ar grieķu jogurtu un tzatziki pulveri (garšvielu maisījums Tzatziki dip ar sāli), mārrutkiem, pipariem, sāli un sīki sagrieztiem marinētiem gurķīšiem.

    Ar sagatavoto masu pārklāj maizes šķēles.

    Sāļā salami uzkodu kūka svētkiem
    Foto: Ināra Lācarus

    Lai pagatavotu šādu salami desas kūku, ieteikums pirkt diametrā liela izmēra (resnu) salami desu. Un uzreiz veikalā palūgt to arī sagriezt, lai lieki netērētu laiku mājās. Pildījumam virsū liek sagrieztās salami šķēlītes.

    Tālāk virsū liek otru pildījumu: sarīvētu sieru, sajauktu ar majonēzi un sakapātām vārītām olām. Vari visu sajaukt kā masu, bet vari arī likt kārtās: uzber sarīvētu sieru, virsū klāj majonēzes kārtu un ar dakšiņu saspaidītas olas vai vari arī vienkārši ripiņās sagrieztas olas.

    Tad atkal liek iepriekš samitrinātas tostermaizes šķēlītes.

    Šādas kārtas turpina likt tik daudz, cik lielu un apjomīgu vēlas torti.

    Tad seko pēdējā kārta ar maizi, to apziež ar atlikušo krēma masu, atliekot arī malu apsmērēšanai. Veidni liek ledusskapī vismaz uz divām stundām. Ja dikti gribas var ēst arī uzreiz.

    Tortes malas noklāj ar sasmalcinātiem pētersīļiem un/vai dillēm.

    Pirms pasniegšanas rotā, kā vien vēlas, pēc savas patikas: var izmantot mocarellas bumbiņas, ķirštomātiņus, šķēlītēs sagrieztus redīsus, gurķus, salami desu (izveidotu kā rozīti) un papriku.


    Kūka gatava. Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.