
Ja garšas kārpiņas pieprasa Itālijas garšas, bet picu cept nav laika, pagatavo kēksu ar šķiņķi, sieru un olīvām. Tas ir vienkārši pagatavojams un ļoti gards.
Uzkarsē cepeškrāsni uz 180°C .
Bļodā iesit olas, sakuļ mazliet, pievieno miltus sajauktus ar sauso raugu, pievieno sāli, piparus. Samaisa. Maisot piejauc eļļu. Pievieno uzkarsētu pienu. Pēc tam pievieno rīvēto sieru.
Gaļu sagriež mazos gabaliņos, liek uz pannas cept bez jebkādām taukvielām aptuveni 5 minūtes.
Sagriež gabaliņos olīvas. Pievieno gaļai. Gaļu ar olīvām pievieno mīklai
Liek ietaukotā veidnē un cep 45 minūtes (var atstāt vēl 5 minūtes izslēgtā cepeškrāsnī).
Var likt klāt arī riekstus. Tādā gadījumā ņem 200 g gaļas, 50 g olīvu un 50 g riekstu (tos sasmalcināt mazākos gabaliņos).
Iesūtīja: evucis