Sāļais pīrāgs ar šprotēm un tomātiem
Foto: Shutterstock
4.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g sāļā smilšu mīkla vai kārtainā mīkla
sāļā smilšu mīkla vai kārtainā mīkla
3
3 tomāti
tomāti
300 ml
300 ml saldais krējums
saldais krējums
3
3 olas
olas
8-9
8-9 šprotes
šprotes
pēc garšas
pēc garšas timiāns
timiāns
sauja
sauja kapāti pētersīļi
kapāti pētersīļi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Gards pīrāgs ar sulīgu, sātīgu pildījumu trauslā mīklas groziņā. Vispiemērotākā mīkla šim pīrāgam būs trauslā smilšu mīkla, kuras recepti atradīsi te, bet, ja tev nav laika mīklas gatavošanai, vari izmantot gatavo kārtaino mīklu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

    Mīklu izrullē un ieklāj tartes formā, lai tā nosegtu pamatni un maliņas. Ar dakšiņu sadursta pamatni un mīklu ieliek ledusskapī atdzist uz 20 minūtēm. Pēc tam pārklāj tartes mīklu ar cepampapīra sloksni un pa virsu uzber keramikas zirņus (vai kaltētas pupiņas, rīsus vai ko citu smagumam).

    Tartes formu ieliek cepeškrāsnī uz karstās pannas un cep 12 minūtes.

    Pa to laiku tomātus sagriež šķēlēs. Šprotēm nolej eļļu.

    Kad laiks pagājis, izņem tartes formu no cepeškrāsns. No tartes formas izņem cepampapīru ar keramikas zirņiem.

    Pēc tam tartes formu ieliek cepeškrāsnī cepties vēl 5-7 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna. Kad gatava, izņem laukā.

    Cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 180 grādiem.

    Saldo krējumu un olas sakuļ, iemaisa kapātus pētersīļus, lej masu formā, pa virsu liek tomātu šķēles. Pārkaisa ar sāli, pipariem un timiānu tik, cik vēlas.

    Kad tarte sapildīta, to ievieto cepeškrāsnī un cep 30-40 minūtes, līdz pildījums sarecējis. Aptuveni 10 minūtes pirms cepšanas beigām tartes pildījumu papildina ar šprotēm un turpina cept.

    Gatavo tarti izņem no cepeškrāsns un atdzesē 10 minūtes, pēc tam izņem no formas. Pasniedz, pārkaisot ar zaļumiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form