Salātlapas ir ar lielu potenciālu, tikai to vajag izmantot. Piemēram stingrās romiešu salātlapas perfekti noder kā šķīvis vai bļoda, ko beigās notiesāt! Tās var pārvērsties arī par tako!

Mikroblogošanas vietnē “Twitter” atrasta recepte, ko radījusi ēst gatavošanas entuziaste un jaunu garšu meklētāja, radošā satura aģentūras "lemonade stand" stratēģe Lelde Dālmane.

“BEST.“ savā “Twitter” kontā neparastos tako slavē Lelde.

30Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.sīpols1 gab.burkāns1 gab.ķiploka daiviņa1 šķēleingvers400 gmalta liellopa gaļa2 ĒKmedus1 ĒKrīsu etiķis100 gkrēmsiers2 gab.avokado1 saujakaltēti sīpoli5 gab.šampinjoni pēc garšasgaršvielas (kinza, sāls, pipari, "tom yum " pasta)2 gab.gurķi pēc garšassāls pēc garšasdillles romiešu salāti

Sagatavošana

1

Uz pannas apcep sīpolu, smalki sagrieztu burkānu, smalki sagrieztu ķiploku un ļoti smalki sagrieztu ingveru.

2

Pievieno malto gaļu, turpina cept un pēc kādām 5 minutēm pievieno smalki sagrieztus šampinjonus.

3

Kamēr cepas gaļa, ātri samarinē gurķus : sagriež plānās ripiņās un dāsni sajauc ar sāli. Atstāj ievilkties uz 10 minūtēm, tad nolej lieko un sāļo šķidrumu, pārber ar sakapātām dillēm un atstāj līdz pasniegšanai.

4

Kad viss apbrūninājies un izcepies, pievieno sojas mērci, rīsu etiķi un medu un garšvielas pēc izvēles: sarkano čili pastu "gochugong" vai "tom yum" pastu, koriandru, čili, sāli un piparus.

5

Uzmanīgi atdala un nomazgā romiešu salātlapas un tajās iesmērē krēmsieru. Tad lapu bļodiņās liek sacepto masu, pa virsu sagrieztu avokado,sālītos gurķus un kaltētus sīpolus. Ēd kā taco.

Lai gardi un radoši!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!