
Salātlapas ir ar lielu potenciālu, tikai to vajag izmantot. Piemēram stingrās romiešu salātlapas perfekti noder kā šķīvis vai bļoda, ko beigās notiesāt! Tās var pārvērsties arī par tako!
Mikroblogošanas vietnē “Twitter” atrasta recepte, ko radījusi ēst gatavošanas entuziaste un jaunu garšu meklētāja, radošā satura aģentūras "lemonade stand" stratēģe Lelde Dālmane.
“BEST.“ savā “Twitter” kontā neparastos tako slavē Lelde.
Uz pannas apcep sīpolu, smalki sagrieztu burkānu, smalki sagrieztu ķiploku un ļoti smalki sagrieztu ingveru.
Pievieno malto gaļu, turpina cept un pēc kādām 5 minutēm pievieno smalki sagrieztus šampinjonus.
Kamēr cepas gaļa, ātri samarinē gurķus : sagriež plānās ripiņās un dāsni sajauc ar sāli. Atstāj ievilkties uz 10 minūtēm, tad nolej lieko un sāļo šķidrumu, pārber ar sakapātām dillēm un atstāj līdz pasniegšanai.
Kad viss apbrūninājies un izcepies, pievieno sojas mērci, rīsu etiķi un medu un garšvielas pēc izvēles: sarkano čili pastu "gochugong" vai "tom yum" pastu, koriandru, čili, sāli un piparus.
Uzmanīgi atdala un nomazgā romiešu salātlapas un tajās iesmērē krēmsieru. Tad lapu bļodiņās liek sacepto masu, pa virsu sagrieztu avokado,sālītos gurķus un kaltētus sīpolus. Ēd kā taco.
#Lowcarbrecepte, kurai visai te par maz zīmju. Bet iedvesmai - uz salātlapas jāliek krēmsiers, asa asian style maltā gaļa ar sēnēm, avokado, sālītu gurķu šķēles, lociņi un kaltēti sīpoli. BEST. Atvičaju. pic.twitter.com/qW69jsl2Pw
— Lelde Dālmane (@leldemane) July 15, 2022
Lai gardi un radoši!