Salātlapu tako
Foto: No privātā arhīva
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
1 gab.
1 gab. burkāns
burkāns
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
1 šķēle
1 šķēle ingvers
ingvers
400 g
400 g malta liellopa gaļa
malta liellopa gaļa
2 ĒK
2 ĒK medus
medus
1 ĒK
1 ĒK rīsu etiķis
rīsu etiķis
100 g
100 g krēmsiers
krēmsiers
2 gab.
2 gab. avokado
avokado
1 sauja
1 sauja kaltēti sīpoli
kaltēti sīpoli
5 gab.
5 gab. šampinjoni
šampinjoni
pēc garšas
pēc garšas garšvielas (kinza, sāls, pipari, "tom yum " pasta)
garšvielas (kinza, sāls, pipari, "tom yum " pasta)
Ātri sālīti gurķīši
2 gab.
2 gab. gurķi
gurķi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas dillles
dillles
Salātlapas bļodas vietā
 
romiešu salāti
romiešu salāti
  • Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi
  • Dažādas uzkodas
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas uzkodas
  • Karstās uzkodas
  • Uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Salātlapas ir ar lielu potenciālu, tikai to vajag izmantot. Piemēram stingrās romiešu salātlapas perfekti noder kā šķīvis vai bļoda, ko beigās notiesāt! Tās var pārvērsties arī par tako!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mikroblogošanas vietnē “Twitter” atrasta recepte, ko radījusi ēst gatavošanas entuziaste un jaunu garšu meklētāja, radošā satura aģentūras "lemonade stand" stratēģe Lelde Dālmane.

    “BEST.“ savā “Twitter” kontā neparastos tako slavē Lelde.

    Uz pannas apcep sīpolu, smalki sagrieztu burkānu, smalki sagrieztu ķiploku un ļoti smalki sagrieztu ingveru.

    Pievieno malto gaļu, turpina cept un pēc kādām 5 minutēm pievieno smalki sagrieztus šampinjonus.

    Kamēr cepas gaļa, ātri samarinē gurķus : sagriež plānās ripiņās un dāsni sajauc ar sāli. Atstāj ievilkties uz 10 minūtēm, tad nolej lieko un sāļo šķidrumu, pārber ar sakapātām dillēm un atstāj līdz pasniegšanai.

    Kad viss apbrūninājies un izcepies, pievieno sojas mērci, rīsu etiķi un medu un garšvielas pēc izvēles: sarkano čili pastu "gochugong" vai "tom yum" pastu, koriandru, čili, sāli un piparus.

    Uzmanīgi atdala un nomazgā romiešu salātlapas un tajās iesmērē krēmsieru. Tad lapu bļodiņās liek sacepto masu, pa virsu sagrieztu avokado,sālītos gurķus un kaltētus sīpolus. Ēd kā taco.

    Lai gardi un radoši!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Vasaras maltīte Twitera recepte
    0
    Burkāns
    0
    Sīpols
    0
    Avokado
    0
    Gurķi
    0
    Ingvers
    0
    Kaltēti sīpoli
    0
    Ķiploki
    0
    Krēmsiers
    0
    Lapu salāti
    0
    Medus
    0
    Rīsu etiķis
    0
    Sāls
    0
    Šampinjoni
    43596533
    Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi
    43596495
    Dažādas uzkodas
    43596533
    Gaļas ēdieni
    43596495
    Gaļas uzkodas
    43596495
    Karstās uzkodas
    0
    Uzkodas
    0
    Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
    0
    viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form