Foto: DELFI
Ir ēdieni, kas tiek nodoti no paaudzes, paaudzē, un katri nākamie receptes gatavotāji ievieš savas korekcijas un uzlabojumus. Šo našķi mēs pazīstam kā saldo desu. Tā bijusi gan teicams ciemkukulis, gan groziņvakara zvaigzne klases vakaros. Un tā ir labs treniņlaukums mazajiem pavāriem. Šī recepte ir millenium paaudzes izpildījums un pārsteigums X paaudzes mammai.
210Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

360 gcepumi200 gmarmelāde1 gab.iebiezinā piena bundža200 gsviests4 ĒKkakao

Sagatavošana

1

Izkausē katliņā sviestu.

2

Sviestam pievieno kakao un pienu, visu samaisa.

3

Kakao masā iemaisa sagrieztu marmelādi un sadrupinātus cepumus.

4

Lej apaļā, 20 cm diametra kūkas formā, kas izklāta ar cepamo papīru vai pārtikas plēvi.

5

Izrotā pēc vajadzības un patikšanas un liek aukstumā sastingt.

No šīs receptes var pagatavot arī ierasta izskata saldo našķi desas formā. No dotā daudzuma sanāks divas aptuveni 20 centimetrus garas desas.

Ar vienlīdz labiem panākumiem var pagatavot šokolādes desas "kēksiņus", atliek tikai masu saliet formiņās un ielikt sastingt.

Lai salda našķošanās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!