Foto: Shutterstock
Nolēmu uztaisīt plovu, bet šoreiz drusku savādāku nekā vienmēr. Iznāca ļoti garšīgs. Šī varētu būt piemērota recepte saldskābi pikantu ēdienu cienītājiem.
55Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

sīpoli2 ĒKsviests1.5 taserīsi3 tasesūdens700 gvistas māgas1 burkāns1 sarkana paprika1 burciņa Spilvas saldskābās Ķīnas mērces400 mlkonservēti tomāti gabaliņos0.5 glāzeapelsīnu sula sāls pipari

Sagatavošana

1

Vistu mādziņas iepriekš noskalo, katliņā ielej ūdeni un sautē, kamēr mīkstas - minū. Izņem no katla, nosu

2

Uz pannas izkausē sviestu, viegli apcep sīpolus, uzber rīsus, visu samaisa un ļauj pāris pāris minūtes pacepināties. Ja rīsi sāk ievilkt sviestu, var uzmest vēl kādu piciņu. Tad uzlej ūdeni, piemet sāli un ļauj uzvārīties, visu ielej "pīlē" vai karstumizturīgā pannā un šauj iekšā iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī.

3

Es cepu pie 220*C ~15 minūtes. Rīsi, sacepti kopā ar sviestu, ļoti ātri ir gatavi, tāpēc pārāk ilgi nebūtu jācepina, lai nesanāk biezputra.

4

Tad izņem no cepeškrāns,Tad iemaisa sagrieztu papriku, sīki sagrieztu burkānu, pievieno konservētos tomātus, pāri pārlej "Spilvas" saldskābo mērci, tad tukšajā burkā ielej drusku apelsīnu sulu, apskalo burku, šito pārlej pāri, saliem virsū mādziņas un vēl uz minūtēm 15 liek cepeškrāsnī.

5

Apmaisa un bauda.

*ideju par apelsīnu sulu patapināju no receptes par skābiem kāpostiem ar apelsīnu sulu - arī pie rīsiem iet ļoti labi klāt. ļoti interesanta garša beigās sanāk.

Iesūtīja: abruks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!