Sāļie biezpiena pīrādziņi
Foto: Viktorija Kožemjakina
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g kārtainā mīkla bez rauga
kārtainā mīkla bez rauga
300 g
300 g biezpiens (pēc iespējas sausāks)
biezpiens (pēc iespējas sausāks)
1 gab.
1 gab. ola
ola
1 ĒK
1 ĒK grieķu jogurts
grieķu jogurts
30 g
30 g dilles
dilles
30 g
30 g lociņi
lociņi
50 g
50 g spināti
spināti
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
1 gab.
1 gab. neliels, sakapāts sīpols
neliels, sakapāts sīpols
1 gab.
1 gab. ola pīrāgu pārsmērēšanai pirms likt cepties
ola pīrāgu pārsmērēšanai pirms likt cepties
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Ticējumi vēsta, ka Ziemassvētkos jāēd pīrāgi, lai nākamgad būtu daudz pārsteigumu. Lai izpildītu šo tradīciju, vienlaikus domājot arī par to, ka Ziemassvētku galds būtu mūsdienīgs un svinētājiem nākamajā cienā nevajadzētu lūkot pēc kāda pārēšanās simptomus mazinoša medikamenta, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" piedāvā recepti sāļajiem biezpiena pīrādziņiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sviestā apcep sīpolus, pievieno tiem smalki sakapātus spinātus, lociņus un dilles, apcep ~3 minūtes, līdz zaļumi izdalījuši visu šķidrumu.

    Bļodā sajauc biezpienu ar olu, grieķu jogurtu, pievieno masai apceptus zaļumus, sāli, piparus, visu samaisa līdz viendabīgai konsistencei.

    Mīklas plāksnes atlaidina un sagriež uz pusēm, lai veidojas nelieli mīklas kvadrātiņi.

    Uz katra mīklas kvadrāta liek pa ēdamkarotei biezpiena maisījuma, pārloka divus diagonāli pretējos mīklas stūrīšus pār pildījumu un savieno viducītī.

    Apsmērē pīrādziņus ar sakultu olu un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī (180-190 grādos).

    Cep ~20 minūtes, kamēr pīrādziņi ir zeltaini un izskatās gatavi.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form