Ticējumi vēsta, ka Ziemassvētkos jāēd pīrāgi, lai nākamgad būtu daudz pārsteigumu. Lai izpildītu šo tradīciju, vienlaikus domājot arī par to, ka Ziemassvētku galds būtu mūsdienīgs un svinētājiem nākamajā cienā nevajadzētu lūkot pēc kāda pārēšanās simptomus mazinoša medikamenta, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" piedāvā recepti sāļajiem biezpiena pīrādziņiem.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 gkārtainā mīkla bez rauga300 gbiezpiens (pēc iespējas sausāks)1 gab.ola1 ĒKgrieķu jogurts30 gdilles30 glociņi50 gspināti1 ĒKsviests1 gab.neliels, sakapāts sīpols1 gab.ola pīrāgu pārsmērēšanai pirms likt cepties

Sagatavošana

1

Sviestā apcep sīpolus, pievieno tiem smalki sakapātus spinātus, lociņus un dilles, apcep ~3 minūtes, līdz zaļumi izdalījuši visu šķidrumu.

2

Bļodā sajauc biezpienu ar olu, grieķu jogurtu, pievieno masai apceptus zaļumus, sāli, piparus, visu samaisa līdz viendabīgai konsistencei.

3

Mīklas plāksnes atlaidina un sagriež uz pusēm, lai veidojas nelieli mīklas kvadrātiņi.

4

Uz katra mīklas kvadrāta liek pa ēdamkarotei biezpiena maisījuma, pārloka divus diagonāli pretējos mīklas stūrīšus pār pildījumu un savieno viducītī.

5

Apsmērē pīrādziņus ar sakultu olu un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī (180-190 grādos).

6

Cep ~20 minūtes, kamēr pīrādziņi ir zeltaini un izskatās gatavi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!