Svinot Latvijas dzimšanas dienu, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un veikalu tīkla "AlkOutlet" eksperti iesaka ideju desertam, kuru tapšanā izmantojams alkoholisks dzēriens. Kurš teicis, ka tostam par Latviju ierastā šampanieša glāzi nevar aizstāt ar brīnišķīgu desertu vīna glāzē?!
240Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 mlsarkanvīns200 mlsarkano ogu, piemēram, ķiršu vai dzērveņu sula2 ĒKbrūnais cukurs2 TKagars125 gavenes vai citas sarkanas ogas200 gaugu izcelsmes krēms2 ĒKpūdercukurs1 ĒKrīvēta apelsīna miziņa pēc garšasvaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Katliņā uzkarsē agaru ar sulu, pievieno cukuru.

2

Karsē, līdz agars un cukurs izkūst. Šo maisījumu ielej krūkā pie vīna.
Visu apmaisa un lej pa glāzēm.

3

Katrā glāzītē pievieno svaigas ogas, ievieto glāzes ledusskapī uz dažām stundām, lai želeja sacietē.

4

Pirms pasniegšanas saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, beigās pievieno apelsīnu miziņas.

5

Rotā želejas ar putoto krējumu un pasniedz!

Ja neesat vegāns, šo desertu var gatavot, agaru un vegānisko krējumu aizstājot ar dzīvnieku izcelsmes produktiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!