Sarkanvīna želeja ar krēmu
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 ml
500 ml sarkanvīns
sarkanvīns
200 ml
200 ml sarkano ogu, piemēram, ķiršu vai dzērveņu sula
sarkano ogu, piemēram, ķiršu vai dzērveņu sula
2 ĒK
2 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
2 TK
2 TK agars
agars
125 g
125 g avenes vai citas sarkanas ogas
avenes vai citas sarkanas ogas
Krēmam:
200 g
200 g augu izcelsmes krēms
augu izcelsmes krēms
2 ĒK
2 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
1 ĒK
1 ĒK rīvēta apelsīna miziņa
rīvēta apelsīna miziņa
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
  • Latvijas svētku receptes
  • Ziemassvētku receptes
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Želejas
  • Pasaules Virtuve
  • Svinot Latvijas dzimšanas dienu, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un veikalu tīkla "AlkOutlet" eksperti iesaka ideju desertam, kuru tapšanā izmantojams alkoholisks dzēriens. Kurš teicis, ka tostam par Latviju ierastā šampanieša glāzi nevar aizstāt ar brīnišķīgu desertu vīna glāzē?!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma


    Iemērcē agaru sulā un ļauj pastāvēt 5-10 minūtes. Lielā krūkā ielej vīnu.

    Katliņā uzkarsē agaru ar sulu, pievieno cukuru.

    Karsē, līdz agars un cukurs izkūst. Šo maisījumu ielej krūkā pie vīna.
    Visu apmaisa un lej pa glāzēm.

    Katrā glāzītē pievieno svaigas ogas, ievieto glāzes ledusskapī uz dažām stundām, lai želeja sacietē.

    Pirms pasniegšanas saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, beigās pievieno apelsīnu miziņas.

    Rotā želejas ar putoto krējumu un pasniedz!

    Ja neesat vegāns, šo desertu var gatavot, agaru un vegānisko krējumu aizstājot ar dzīvnieku izcelsmes produktiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.