Foto: Privātais arhīvs
Šī kūka ir pavisam vienkārši pagatavojama, bet ģeniāli garšīga. Kūstoša siera un šķiņķa sulīgais pildījums zeltaini apceptu kartupeļu drumstalu kažokā nevienu nespēs atstāt vienaldzīgu. Katrs kumoss vienlaicīgi kūst un kraukšķ uz mēles. Ņammm... Recepti iesaka Ansis Roze.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

vidēja lieluma kartupeļi3 ĒKciete60 grīvēts cietais siers1 ola sāls un malti melnie pipari250 gkūpināta mocarella vai cits labi kūstošs siers90 gProšuto šķiņķis30 gcietais siers pārkaisīšanai

Sagatavošana

1

Sieru un šķiņķi sagriež šķēlēs. Protams, kartupeļu kūka garšos izcili, ja pildījumam izmantosi receptē norādītos produktus – kūpinātu mocarellu (piemēram, "Smiltenes piena" ražoto var nopirkt teju jebkurā lielveikalā) un vītinātu šķiņķi, bet vari tos aizstāt arī ar kādu citu labi kūstošu sieru un šķiņķi.

2

Kartupeļus nomizo, liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra, līdz tie ir mīksti. Nokāš, samīca ar stampiņu, nedaudz atdzesē. Pievieno pārējās drumstalu sastāvdaļas, samīca mīklu un ar pirkstiem sadrupina neregulāras formas drumstalās.

3

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Veidni (vislabāk izmantot kūku veidni ar noņemamu malu) izklāj ar cepamo papīru, apakšā liek pusi drumstalu un, viegli piespiežotar karotes gludo virsmu, izlīdzina, lai ar tām ir noklāta visa pamatne.

4

Tad liek kārtu siera, kārtu šķiņķa, atkal kārtu siera un atkal šķiņķi, līdz satāvdaļas izbeigušās.

5

Visu pārber ar atlikušājām drumstalām, nolīdzina, viegli piespiežot ar karotes gludo virsmu. Pārber ar rīvētu cieto sieru, liek krāsnī cepties aptuveni 40-45 minūtes.

6

Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē, noņem veidnes malu, kūku griež šķēlēs un pasniedz.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!