Sātīgā kartupeļu drumstalu kūka ar siera un šķiņķa pildījumu
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
KARTUPEĻU DRUMSTALĀM
10-12
10-12 vidēja lieluma kartupeļi
vidēja lieluma kartupeļi
3 ĒK
3 ĒK ciete
ciete
60 g
60 g rīvēts cietais siers
rīvēts cietais siers
1
1 ola
ola
 
sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
PILDĪJUMAM
250 g
250 g kūpināta mocarella vai cits labi kūstošs siers
kūpināta mocarella vai cits labi kūstošs siers
90 g
90 g Prošuto šķiņķis
Prošuto šķiņķis
30 g
30 g cietais siers pārkaisīšanai
cietais siers pārkaisīšanai
  • Franču nacionālā virtuve
  • Ikdienas maltītei
  • Kartupeļu ēdieni
  • Kartupeļu sacepumi
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Šī kūka ir pavisam vienkārši pagatavojama, bet ģeniāli garšīga. Kūstoša siera un šķiņķa sulīgais pildījums zeltaini apceptu kartupeļu drumstalu kažokā nevienu nespēs atstāt vienaldzīgu. Katrs kumoss vienlaicīgi kūst un kraukšķ uz mēles. Ņammm... Recepti iesaka Ansis Roze.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sieru un šķiņķi sagriež šķēlēs. Protams, kartupeļu kūka garšos izcili, ja pildījumam izmantosi receptē norādītos produktus – kūpinātu mocarellu (piemēram, "Smiltenes piena" ražoto var nopirkt teju jebkurā lielveikalā) un vītinātu šķiņķi, bet vari tos aizstāt arī ar kādu citu labi kūstošu sieru un šķiņķi.

    Kartupeļus nomizo, liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra, līdz tie ir mīksti. Nokāš, samīca ar stampiņu, nedaudz atdzesē. Pievieno pārējās drumstalu sastāvdaļas, samīca mīklu un ar pirkstiem sadrupina neregulāras formas drumstalās.

    Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Veidni (vislabāk izmantot kūku veidni ar noņemamu malu) izklāj ar cepamo papīru, apakšā liek pusi drumstalu un, viegli piespiežotar karotes gludo virsmu, izlīdzina, lai ar tām ir noklāta visa pamatne.

    Tad liek kārtu siera, kārtu šķiņķa, atkal kārtu siera un atkal šķiņķi, līdz satāvdaļas izbeigušās.

    Visu pārber ar atlikušājām drumstalām, nolīdzina, viegli piespiežot ar karotes gludo virsmu. Pārber ar rīvētu cieto sieru, liek krāsnī cepties aptuveni 40-45 minūtes.

    Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē, noņem veidnes malu, kūku griež šķēlēs un pasniedz.

    Sātīgā kartupeļu drumstalu kūka ar siera un šķiņķa pildījumu
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form