Sātīgais siera pīrāgs ar bekonu un puraviem
Foto: Shutterstock
3.5000 4
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
50 g
50 g Sviests
Sviests
200 g
200 g Milti
Milti
4 gab.
4 gab. Olas
Olas
pēc garšas
pēc garšas Sāls
Sāls
pēc garšas
pēc garšas Svaigi malti melnie pipari
Svaigi malti melnie pipari
40 g
40 g Ūdens
Ūdens
120 g
120 g Bekons
Bekons
150 g
150 g Saldais krējums
Saldais krējums
50 g
50 g Siers
Siers
naža gals
naža gals Muskatrieksts
Muskatrieksts
250 g
250 g Puravi
Puravi
200 g
200 g Sīpoli
Sīpoli
20 g
20 g Augu eļļa
Augu eļļa
1 gab.
1 gab. Rozmarīns, zariņš
Rozmarīns, zariņš
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ēdieni bērniem
  • Franču nacionālā virtuve
  • Ikdienas maltītei
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Šī sātīgā pīrāga jeb kiša recepte ir atceļojusi no Francijas, kas, kā zināms, ir īsta gardēžu paradīze. Lieliskais sīpolu-siera-bekona-rozmarīna un kraukšķīgas mīklas garšu salikums nevienu nespēs atstāt vienaldzīgu, it īpaši dietologus, jo viņiem noteikti būtu ko piebilst, ieraugot kalkulatora ekrānā ciparu, kas norāda šī pīrāga kaloriju skaitu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Miltus ber bļodā, tiem pievieno olu, ūdeni, sāli un 40 gramus sviesta (istabas temperatūrā). Mīklu samīca, līdz tā ir viendabīga, ietin pārtikas plēvē un uz stundu liek ledusskapī.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem.

    Izņem mīklu, izrullē un ieklāj 24cm diametra veidnē. Mīklu pārklāj ar cepamo papīru, un, lai novērstu mīklas pacelšanos cepšanas laikā, ieber veidnē puskilogramu parasto pupiņu vai keramisko pupiņu. Liek veidni krāsnī un cep aptuveni 15 minūtes. Izņem pamatni no krāsns.

    Kamēr pamatne dziest, gatavo pildījumu.

    Sīpolus nomizo, sagriež pusgredzenos, puravus sagriež ripās. Bekonu sagriež strēmelītēs. Rozmarīnam atdala lapiņas, sakapā. Sieru sarīvē.

    Pannā liek atlikušo sviestu, pievieno eļļu, kad taukvielas uzkarsušas, liek cepties sīpolus un puravus, pēc 2-3 minūtēm pievieno bekonu, rozmarīnu, un turpina cept vēl 3-4 minūtes.

    Paaugstina krāsns temperatūru līdz 180 grādiem.

    Atlikušās trīs olas liek bļodā, pievieno saldo krējumu, sakuļ. Tad pievieno pannas saturu, sieru, muskatriekstu, sāli, piparus. Visu samaisa un lej izceptajā pamatnē.

    Liek krāsnī un cep aptuveni 15 minūtes. Izņem un pirms griešanas gabaliņos, ļauj pīrāgam atpūsties aptuveni 5-7 minūtes.

    Pasniedz ar svaigiem dārzeņu salātiem.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form