Sātīgie dārzeņu plācenīši ar sieru
Foto: DELFI
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
5 gab.
5 gab. Jaunie kartupeļi
Jaunie kartupeļi
6 nelieli gab.
6 nelieli gab. Burkāni
Burkāni
4 nelieli gab.
4 nelieli gab. Kabači
Kabači
2 gab.
2 gab. Olas
Olas
300 g
300 g Siers
Siers
9 ĒK
9 ĒK Milti
Milti
2 glāzes
2 glāzes Manna
Manna
4 ĒK
4 ĒK Kartupeļu ciete
Kartupeļu ciete
pēc garšas
pēc garšas Sāls
Sāls
pēc garšas
pēc garšas Eļļa
Eļļa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Dārzeņu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Sākotnēji biju apņēmības pilna gatavot kabaču pankūkas pēc savas izdomātās receptes, tiesa, ne viss notika tik spīdoši, tāpēc beigās šai receptei tika pievienotas vēl pāris sastāvdaļas, kā rezultātā tapa sātīgie dārzeņu plācenīši ar sieru.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tā kā man ir niķis gatavot vairāk ēdiena nekā vajadzīgs, tad brīdinu – no šīs receptes plācenīšu sanāks diezgan daudz.

    Dārzeņus noskalo un nomizo. Pēc tam tos sarīvē uz rupjās rīves un ber lielā traukā. No dārzeņiem nospiež lieko sulu. Vislabāk to var izdarīt ar marles palīdzību.

    Atsevišķā traukā sakuļ olas ar nedaudz sāls. Pēc tam to lej iekšā sarīvēto dārzeņu masai. Pievieno arī miltus, mannu, kartupeļu cieti, kā arī sarīvētu sieru. Visu samaisa.

    No dārzeņu masas izveido apaļus plācenīšus, kurus pēc tam liek pannā sakarsētā eļļā un cep zeltaini brūnus.

    Plācenīši izcili garšos ar skābo krējumu, bet tos var ēst arī ar zaļumu mērci.

    Lai labi garšo!

    Sātīgie dārzeņu plācenīši ar sieru
    Foto: DELFI
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form