Cepeškrāsnī gatavotas vistas krūtiņas ar sautētām pākšu pupiņām
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.2500 4
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
50 g
50 g sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK estragona lapiņas
estragona lapiņas
2 TK
2 TK citrona miziņa
citrona miziņa
2 gab.
2 gab. vistas krūtiņas (katra ap 250g)
vistas krūtiņas (katra ap 250g)
150 g
150 g zaļās pupiņas
zaļās pupiņas
4
4 timiāna zariņi
timiāna zariņi
200 ml
200 ml vistas buljons
vistas buljons
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sātīga un ļoti garšīga maltīte – cepeškrāsnī sautētas zaļās pupiņas ar timiānu, gatavota kopā ar vistu, kurai ir kraukšķīga, sviesta un estragona mērcē iesmērēta ādiņa. Sasildīs vēsās un lietainās vasaras dienās. Pasniedzot liec šķīvī arī timiāna zariņus, ne tikai skaistumam, bet arī izteiktākam aromātam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms uzkarsē cepeškrāsni līdz 220ºC. Cepeškrāsnī ieliek arī nelielu cepamo trauku, lai tā uzkarstu.

    Nelielā bļodā izkausē sviestu, kurā pēc tam iemaisa sakapātas estragona lapiņas, citrona miziņu un garšvielas.

    Ņem vistas krūtiņas (ar visu ādu) un iesmērē ar sviesta un garšaugu maisījumu.

    Uz plīts uzkarsē pannu. Cep vistas krūtiņas ar ādas pusi uz leju aptuveni četras minūtes, pēc tam vistu apgriež un apcep tikpat ilgi arī no otras puses.

    Pupiņas liek uzkarsētajā cepamajā traukā, pievieno timiānu un visu pārlej ar karstu vistas buljonu. Vistas krūtiņas liek pa virsu (ādas puse uz augšu) un pārlej ar sviestu, kas palicis pannā.

    Cepamo trauku liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 15 minūtes, līdz vista izcepusies un pupiņas mīkstas.

    Pasniedz siltos dziļajos šķīvjos, pupiņas liekot apakšā, bet vistu pa virsu. Pārlej ar nedaudz karstā buljona.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form