Siera - cepumu kūka tējas vai kafijas galda kārumam.

Pamatne: 2 paciņas selgas cepumus sadrupina un samaisa ar 1 paciņu sviesta. Pievieno nedaudz vai nu konjaku vai brendiju (var arī neko). Šo masu izliek cepamā veidnē, kas izklāta ar cepamo papītu.

Virsai: sakuļ 4 olas ar cukuru un vanilīnu. Piemaisa maskarpone sieru (oriģinālā receptē ir 8 olas un 2 mazās paciņas maskarpone un 2 filadelfijas siera. Bet sanāk arī citās kombinācijās). Var pievienot nedaudz citrona sulas. Šo masu lej pāri pamatnei no cepumu masas.

Tad visu liek cepeškrāsnī un cep 180-200*C ~40 minūtes, līdz siera masa nav ķidra.

* iesaku krāsns durtiņas paturēt pusvirus, līdz kūka atdziest, jo citādāk, kūkas augša saplaisās.

Iesūtīja: Anjēze

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!