Sildošā tomātu un lēcu biezzupa bez gaļas
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g bundža konservētu tomātu
bundža konservētu tomātu
150 g
150 g sarkanās šķeltās lēcas
sarkanās šķeltās lēcas
600 ml
600 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
 
olīveļļa cepšanai
olīveļļa cepšanai
2
2 sīpoli
sīpoli
2
2 burkāni
burkāni
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 ĒK
2 ĒK tomātu pārslas vai pasta
tomātu pārslas vai pasta
pēc garšas
pēc garšas paprikas pulveris
paprikas pulveris
1
1 čili
čili
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
PASNIEGŠANAI
 
kapāti zaļumi
kapāti zaļumi
 
grieķu jogurts vai skābs krējums
grieķu jogurts vai skābs krējums
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Citas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sasildies ar sātīgu un gardu tomātu un lēcu biezzupu! Viegli pagatavojama, rudens krāsām pielieta un ļoti garda! Lēcas bieži vien tiek nepelnīti atstatas novārtā, it īpaši zupu sezonā, kad svarīgi dažādot maltītes ar garšām un tekstūrām. Lēcas ir ātri pagatavojamas un satur daudz vērtīgu vitamīnu, par ko organisms būs pateicīgs, atklāj "Just Nature", iesakot recepti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katlā uzkarsē eļļu un uz lēnas uguns apcep sasmalcinātus sīpolus un burkānu gabaliņus. Sautē aptuveni 5 minūtes, tad pievieno garšvielas – sasmalcinātu ķiploku, čili, paprikas pulveri.

    Pievieno tomātus ar visu sulu, pārkaisa cukuru un ļauj dažas minūtes pavārīties.

    Masai pievieno lēcas, buljonu un vāra 20-25 minūtes, līdz burkāni un lēcas gatavas*. Dažas minūtes pirms beigām pievieno sāli, piparus, tomātu pārslas vai pastu.

    Lai zupa būtu tumīgāka, dažus kausus zupas izsmeļ, sablendē un tad iemaisa atpakaļ katla saturā.

    Zupu pasniedz ar jogurtu un svaigiem zaļumiem.

    *Ja izmanto nelobītas lēcas, tās jāpievieno zupas saturam ātrāk, jo vārīšanās laiks tām ir ilgāks.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form