Sildošais liellopa gaļas sautējums ar rudens dārzeņiem
Foto: Publicitātes foto
2.9000 10
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g liellopa kakla karbonāde
liellopa kakla karbonāde
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1
1 sīpols
sīpols
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
150 ml
150 ml sarkanvīns
sarkanvīns
500 ml
500 ml buljons (liellopa vai dārzeņu)
buljons (liellopa vai dārzeņu)
2
2 burkāni
burkāni
700 g
700 g kartupeļi
kartupeļi
150 g
150 g šampinjoni
šampinjoni
2 ĒK
2 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
2 ĒK
2 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
1
1 lauru lapa
lauru lapa
1/2 TK
1/2 TK timiāns
timiāns
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
 
sīpolloki pasniegšanai
sīpolloki pasniegšanai
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Tuvojoties Latvijas dzimšanas dienai, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu "Elvi" piedāvā rudenīga un sildoša liellopa gaļas sautējuma recepti, kas ir kā radīts baudīšanai pēc pastaigas novembra rudenīgajā gaisā vai svētku salūta vērošanas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liellopa gaļu sagriež palielos kubiņos, apkaisa ar sāli, pipariem.

    Uz sakarsētas pannas lej ēdamkaroti olīveļļas, nedaudz apcep tajā liellopa gaļu, līdz gaļa apbrūnē (apmēram 1 minūti).

    Smalki sakapā sīpolus un ķiplokus. Lielā katlā ar biezu pamatni uzkarsē ēdamkaroti olīveļļas, tajā apmēram 5 minūtes apcep sakapātos sīpolus, tad pievieno ķiplokus un cep vēl minūti, līdz parādās kārdinoša smarža.

    Apceptajiem dārzeņiem pievieno miltus, kārtīgi samaisa, pievieno sarkanvīnu* un samaisa vēlreiz, līdz masā nav kunkuļu.

    Lej katliņā buljonu, pievieno gabalos sagrieztus burkānus, nomizotus, daivās sagrieztus kartupeļus, sēnes, lauru lapu, timiānu. Visbeidzot masai pievieno apcepto gaļu kopā ar izdalījušos sulu.

    Visu uzvāra, uzliek vāku un atstāj sautēties uz lēnas uguns vismaz stundu, pusotru. Tieši lēnā sautēšanās šo ēdienu padara tik gardu un mājīgu.

    Sautēšanās laikā masai pievieno sāli un piparus pēc garšas, pirms pasniegšanas apkaisa ar sakapātiem lociņiem.

    *Sarkanvīnu ēdienam var nepievienot, tomēr tieši tas piešķirs sautējumam izsmalcinātās garšas nianses.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form