Sildošais un sātīgais dārzeņu sautējums
Foto: Safrans.lv
3.0000 1
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. sīpols
sīpols
5 gab.
5 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
5 gab.
5 gab. burkāni
burkāni
2 gab.
2 gab. paprika
paprika
1 kg
1 kg tomāti
tomāti
1 gab.
1 gab. kabacis
kabacis
 
safrans.lv garšvielas
safrans.lv garšvielas
  • Dārzeņu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Svaigas rudens ražas laiks ir īstais brīdis, kad pagatavot gardu un sildošu dārzeņu sautējumu. Tādā veidā top ne tikai veselīga maltīte, bet tiek izmantota laba daļa dārzeņu. Šo dārzeņu sautējumu varētu saukt par latviešu ratatuju (ratatouille). Garšos pat tiem, kas ar dārzeņiem ir uz "jūs", sola "safran.lv" recepšu meistari!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sasmalcina sīpolus un ķiplokus. Ripiņās sagriež burkānus, salmiņos sagriež papriku, gabaliņos sagriež tomātus un vidēja lieluma kabaci.

    Katliņā ielej un sakarsē eļļu, apcep sīpolus un ķiplokus.

    Pievieno burkānus.

    Kad arī tie apcepušies zeltaini, pievieno paprika un pēc brīža arī tomātus.

    Pēc maza brīža pievieno kabaci.

    Kad viss kādu laiku jau pasautējies pievieno garšvielas un universālos garšvielu maisījumus:

    • Adigejas sāli ar kaltētājiem zaļumiem, kas piešķir ēdienam ne tikai vajadzīgo sāls daudzumu, bet arī burvīgu aromātu;
    • asās paprikas pulveri, kas piešķir sautējumam vajadzīgo asumiņu;
    • Kentuki garšvielu maisījumu kaltētu ķiploku sastāvā;
    • Svanetijas sāli pievieno kā universālo garšvielu sautējuma garšas piesātināšanai, ko paveic 22 sastāvā esošās garšvielas.

    Protams, kur nu bez pipariem – pievieno arī maltu piecu piparu maisījumu.

    Labu apetīti!

    Garšvielas un Latvijā ražotus garšvielu maisījumus par vairumbāzes cenām pērc www.safrans.lv

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form