Siļķe kažokā engurnieku gaumē
Foto: DELFI
2.6667 6
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
1,5 gab.
1,5 gab. paciņa ar siļķi eļļā (apm. 250 g)
paciņa ar siļķi eļļā (apm. 250 g)
250 g
250 g saldais krējums
saldais krējums
250 g
250 g skābais krējums
skābais krējums
5 ĒK
5 ĒK majonēze
majonēze
8 gab.
8 gab. olas
olas
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas karijs
karijs
 
dilles bagātīgi
dilles bagātīgi
  • Brokastis
  • Launags
  • Ikdienas maltītei
  • Olu salāti
  • Zivju un jūras produktu salāti
  • Pasaules Virtuve
  • Kurš teica, ka siļķes kažokam jābūt biešu lillā? Engurnieki daudzas lietas dara pēc sava prāta, un, ja viena Engures saimniece ir izlēmusi, kāds būs viņas siļķes kažoks, tad lai jūra krāc un vēji pūš, bet neko tu viņai nepadarīsi: tāds tas kažoks arī būs. Mēli var norīt kopā ar visām kalorijām!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolus diezgan sīki sakapā, lielā pannā apcep eļļā, kamēr tie kļūst viegli zeltaini.

    Pannā ielej saldo krējumu, pieliek skābo krējumu, sāli pēc garšas un samaisa. Karsē, līdz uzmet burbuli un sāk sabiezēt.

    Pievieno kariju – daudzums atkarīgs no tā, cik intensīvu karija garšu un krāsu vēlas. Noņem mērci no uguns, atstāj padzesēties.

    Siļķes izņem no eļļas, nosusina virtuves dvielī lieko eļļu.

    Sagriež siļķi nelielos, pusīkšķa lieluma gabalos, izkārto liela šķīvja vai stikla cepamformas dibenā ar nelielām atstarpītēm. Šķīvim vai formai jābūt ar malām – jo virsū nāks mērce, un traukam jābūt cieši glītam, lai var likt uz galda.

    Siļķu gabaliņus pārlej ar mērci, izlīdzina. Liek uz nakti ledusskapī.

    Nākamajā rītā izvāra olas, atdzesētas sagriež katru četrās daivās, izkārto uz mērces. Uz olām uzliek pa majonēzes pikai - kad jau, tad jau!

    Pasniedzot bagātīgi pārkaisa ar dillēm.

    Lai labi garšo, tik mēli nenorij!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form