Foto: DELFI
Kurš teica, ka siļķes kažokam jābūt biešu lillā? Engurnieki daudzas lietas dara pēc sava prāta, un, ja viena Engures saimniece ir izlēmusi, kāds būs viņas siļķes kažoks, tad lai jūra krāc un vēji pūš, bet neko tu viņai nepadarīsi: tāds tas kažoks arī būs. Mēli var norīt kopā ar visām kalorijām!
90Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
1.5 gab.paciņa ar siļķi eļļā (apm. 250 g)250 gsaldais krējums250 gskābais krējums5 ĒKmajonēze8 gab.olas2 gab.sīpoli eļļa cepšanai pēc garšassāls pēc garšaskarijs dilles bagātīgi

Sagatavošana

1

Sīpolus diezgan sīki sakapā, lielā pannā apcep eļļā, kamēr tie kļūst viegli zeltaini.

2

Pannā ielej saldo krējumu, pieliek skābo krējumu, sāli pēc garšas un samaisa. Karsē, līdz uzmet burbuli un sāk sabiezēt.

3

Pievieno kariju – daudzums atkarīgs no tā, cik intensīvu karija garšu un krāsu vēlas. Noņem mērci no uguns, atstāj padzesēties.

4

Siļķes izņem no eļļas, nosusina virtuves dvielī lieko eļļu.

5

Sagriež siļķi nelielos, pusīkšķa lieluma gabalos, izkārto liela šķīvja vai stikla cepamformas dibenā ar nelielām atstarpītēm. Šķīvim vai formai jābūt ar malām – jo virsū nāks mērce, un traukam jābūt cieši glītam, lai var likt uz galda.

6

Siļķu gabaliņus pārlej ar mērci, izlīdzina. Liek uz nakti ledusskapī.

7

Nākamajā rītā izvāra olas, atdzesētas sagriež katru četrās daivās, izkārto uz mērces. Uz olām uzliek pa majonēzes pikai - kad jau, tad jau!

8

Pasniedzot bagātīgi pārkaisa ar dillēm.

Lai labi garšo, tik mēli nenorij!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!