Siļķu mērce no avīzē ceptas siļķes
Foto: Privātais arhīvs
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

"Manas bērnības mīļākais ēdiens - sālīta siļķe, kas ietīta avīzē, cepta uz oglēm un beigās pārtapusi gardā mērcē, ko baudīt ar kūpošiem kartupeļiem," tā savu iecienīto recepti piesaka mūsu lasītāja Svetlana Kirillova, piedaloties "Tasty" recepšu konkursā, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai.

Sālītu siļķi ar galvu un ķidām rūpīgi ietin avīzē un liek uz karstām oglēm.

Siļķu mērce no avīzē ceptas siļķes
Foto: Privātais arhīvs

Cep 5 minūtēs no vienas puses, tad apgriež un cep vēl 5 minūtes.

No izceptās siļķes nolupina apdegušo avīzi līdz ar zivs ādu. Siļķi izķidā, atdala zivs mīkstumu no asakām un liek bļodiņā.

Siļķu mērce no avīzē ceptas siļķes
Foto: Privātais arhīvs

Siļķei pievieno zaļos lociņus, kefīru vai rūgušpienu, krējumu un visu samaisa.

Siļķu mērce no avīzē ceptas siļķes
Foto: Privātais arhīvs

Pasniedz ar siltiem vārītiem kartupeļiem.

Siļķu mērce no avīzē ceptas siļķes
Foto: Privātais arhīvs

Tu taču piekritīsi, ka panna ir viens no spēcīgākajiem "ieročiem" virtuves piederumu "arsenālā". Karbonādes, sacepumi, kotletes, pīrādziņi, mērces, sautējumi un pankūkas – tā vien šķiet, ka, liekot lietā izdomu, pannā var pagatavot teju visu!

Padalies ar saviem knifiņiem, kā tu liec lietā šo daudzveidīgo virtuves piederumu: līdz 1. martam pagatavo pannā savu mīļāko ēdienu – ceptu vai sautētu, grauzdētu vai šmorētu, pieraksti recepti, nofotografē gala rezultātu un atsūti mums. Ļoti iespējams, tieši tev uzspīdēs veiksme!

Vairāk par konkursu lasi te!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form