Siļķu mērce no avīzē ceptas siļķes
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 sālīta siļķe
sālīta siļķe
300-400 ml
300-400 ml kefīrs vai rūgušpiens
kefīrs vai rūgušpiens
1-2 ĒK
1-2 ĒK skābs krējums
skābs krējums
1
1 bunte sīpolloku
bunte sīpolloku
 
vārīti kartupeļi pasniegšanai
vārīti kartupeļi pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Citas mērces
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • "Manas bērnības mīļākais ēdiens - sālīta siļķe, kas ietīta avīzē, cepta uz oglēm un beigās pārtapusi gardā mērcē, ko baudīt ar kūpošiem kartupeļiem," tā savu iecienīto recepti piesaka mūsu lasītāja Svetlana Kirillova, piedaloties "Tasty" recepšu konkursā, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sālītu siļķi ar galvu un ķidām rūpīgi ietin avīzē un liek uz karstām oglēm.

    Siļķu mērce no avīzē ceptas siļķes
    Foto: Privātais arhīvs

    Cep 5 minūtēs no vienas puses, tad apgriež un cep vēl 5 minūtes.

    No izceptās siļķes nolupina apdegušo avīzi līdz ar zivs ādu. Siļķi izķidā, atdala zivs mīkstumu no asakām un liek bļodiņā.

    Siļķu mērce no avīzē ceptas siļķes
    Foto: Privātais arhīvs

    Siļķei pievieno zaļos lociņus, kefīru vai rūgušpienu, krējumu un visu samaisa.

    Siļķu mērce no avīzē ceptas siļķes
    Foto: Privātais arhīvs

    Pasniedz ar siltiem vārītiem kartupeļiem.

    Siļķu mērce no avīzē ceptas siļķes
    Foto: Privātais arhīvs

    Tu taču piekritīsi, ka panna ir viens no spēcīgākajiem "ieročiem" virtuves piederumu "arsenālā". Karbonādes, sacepumi, kotletes, pīrādziņi, mērces, sautējumi un pankūkas – tā vien šķiet, ka, liekot lietā izdomu, pannā var pagatavot teju visu!

    Padalies ar saviem knifiņiem, kā tu liec lietā šo daudzveidīgo virtuves piederumu: līdz 1. martam pagatavo pannā savu mīļāko ēdienu – ceptu vai sautētu, grauzdētu vai šmorētu, pieraksti recepti, nofotografē gala rezultātu un atsūti mums. Ļoti iespējams, tieši tev uzspīdēs veiksme!

    Vairāk par konkursu lasi te!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form