Karstie vistas aknu salāti
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.0000 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g svaigas cāļa aknas
svaigas cāļa aknas
pēc garšas
pēc garšas sāls un svaigi malti melnie pipari
sāls un svaigi malti melnie pipari
2 šķēles
2 šķēles biezas baltmaizes šķēles
biezas baltmaizes šķēles
3 ĒK
3 ĒK sviests
sviests
4-6
4-6 bekona šķēles
bekona šķēles
4 sauja
4 sauja salātu lapas
salātu lapas
Mērcei:
1 ĒK
1 ĒK ābolu etiķis
ābolu etiķis
1 TK
1 TK Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
1 šķipsna
1 šķipsna cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 ĒK
1 ĒK valriekstu eļļa
valriekstu eļļa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Karstie salāti
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Siltie cāļa aknu salāti būs ātri pagatavojama, bet ļoti sātīga maltīte kādai vakariņu vai pusdienu reizei.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Akniņām izgriež plēksnes un taukumus, ja tādi ir, sagriež kumosa izmēra gabaliņos. Pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem pēc garšas.

    Maizes šķēles sagriež aptuveni 1x1x1 cm kubiņos.

    Pannā uz vidējas liesmas sakarsē 2 ēdamkarotes sviesta. Liek kausētajā sviestā sagriezto maizi, samaisa, lai sviests kārtīgi noklātu maizes kubiņus pilnībā. Pāris minūtes grauzdē, līdz maize kļuvusi kraukšķīga un zeltaina.

    Gatavos grauzdiņus izņem no pannas un liek uz papīra dvieļa, ļaujot notecēt liekajām taukvielām. Grauzdiņus uzglabā siltumā, līdz salātu pasniegšanai.

    Karstā pannā liek kumosa izmēra gabaliņos sagrieztu bekonu un cep, līdz tas kļuvis kraukšķīgs. Bekonu atliek malā un uzglabā siltumā, līdz salātu pasniegšanai.

    Atlikušo sviestu izkausē pannā un liek cepties akniņas. Cep no abām pusēm, līdz tās gatavas - aknu viducītim jābūt viegli rozā. Pannu noņem no plīts.

    Nelielā bļodiņā vai krūzē sajauc visas mērces sastāvdaļas, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

    Nomazgātas un nosusinātas salātu lapas liek porciju šķīvjos, pāri kārto ceptās cāļa aknas, bekonu un grauzdiņus. Pārlej ar mērci.

    Salātus pasniedz vēl siltus.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form