Siltie lēcu salāti ar kazas sieru
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1.5 l
1.5 l dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
1.5 glāze
1.5 glāze pelēkās lēcas
pelēkās lēcas
 
olīveļļa
olīveļļa
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
300 g
300 g Sīpoli
Sīpoli
0.5 glāze
0.5 glāze sausais baltvīns
sausais baltvīns
0.25 glāze
0.25 glāze balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
0.25 glāze
0.25 glāze brūnais cukurs
brūnais cukurs
250 g
250 g ķirštomāti
ķirštomāti
0.25 glāze
0.25 glāze sasmalcināti pētersīļi
sasmalcināti pētersīļi
0.25 glāze
0.25 glāze grauzdētas pīnijas
grauzdētas pīnijas
8
8 spinātu lapas
spinātu lapas
200 g
200 g kazas siers
kazas siers
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Karstie salāti
  • Pasaules Virtuve
  • Izsmalcinātai maltītei - siltie lēcu salāti ar kazas sieru un pīnijām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ielej buljonu katliņā, uzvāra, ieber lēcas, nogriež uguni mazāku un ļauj vārīties, kamēr mīkstas.

    Pannā uzkarsē eļļu, liek iekšā 4 daļās sagrieztus mazus sīpolus un sasmalcinātus ķiplokus, pacep, maisot, minūti. Tad pielej vīnu, balzāmetiķi un pieber cukuru (var likt arī balto, arī labi iznāk), samazina uguni un ik pa laikam pamaisa ~ 15 minūtes, vispār, kamēr šķidrums sāk izgaist un sīpoli smuki karamelizējas.

    Iejauc pie sīpoliem lēcas, pētersīļus, tomātus un pīnijas, maisa, kamēr viss ir vienmērīgi izkarsējies.

    Pievieno sagrieztas spinātu lapas un sagriezts gabalos kazas sieru, maisa, kamēr siers sāk kust. Gatavs!

    * pīnijas (var izmantot, domāju, arī ciedru riekstus, taču ar pīnijām rezultāts ir vienkārši dievīgs, tāpēc iesaku nepaskopoties un nopirkt.)
    * lielas spinātu lapas (var likt arī mazās, bet attiecīgi vairāk. Esmu izmantojusi arī saldētos, tos, kuri kubiņos, bet tagad jau visur ir svaigi)
    * kazas siers (es lieku tādu mīksto sieru, kas ir kā mazos
    garenos kukulīšos ar pelējumu apkārt)

    Iesūtīja: Babs

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form