Foto: Shutterstock
Izsmalcinātai maltītei - siltie lēcu salāti ar kazas sieru un pīnijām.
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1.5 ldārzeņu buljons1.5 glāzepelēkās lēcas olīveļļa2 ķiploka daiviņas300 gSīpoli0.5 glāzesausais baltvīns0.25 glāzebalzamiko etiķis0.25 glāzebrūnais cukurs250 gķirštomāti0.25 glāzesasmalcināti pētersīļi0.25 glāzegrauzdētas pīnijas8 spinātu lapas200 gkazas siers

Sagatavošana

1

Ielej buljonu katliņā, uzvāra, ieber lēcas, nogriež uguni mazāku un ļauj vārīties, kamēr mīkstas.

2

Pannā uzkarsē eļļu, liek iekšā 4 daļās sagrieztus mazus sīpolus un sasmalcinātus ķiplokus, pacep, maisot, minūti. Tad pielej vīnu, balzāmetiķi un pieber cukuru (var likt arī balto, arī labi iznāk), samazina uguni un ik pa laikam pamaisa ~ 15 minūtes, vispār, kamēr šķidrums sāk izgaist un sīpoli smuki karamelizējas.

3

Iejauc pie sīpoliem lēcas, pētersīļus, tomātus un pīnijas, maisa, kamēr viss ir vienmērīgi izkarsējies.

4

Pievieno sagrieztas spinātu lapas un sagriezts gabalos kazas sieru, maisa, kamēr siers sāk kust. Gatavs!

* pīnijas (var izmantot, domāju, arī ciedru riekstus, taču ar pīnijām rezultāts ir vienkārši dievīgs, tāpēc iesaku nepaskopoties un nopirkt.)
* lielas spinātu lapas (var likt arī mazās, bet attiecīgi vairāk. Esmu izmantojusi arī saldētos, tos, kuri kubiņos, bet tagad jau visur ir svaigi)
* kazas siers (es lieku tādu mīksto sieru, kas ir kā mazos
garenos kukulīšos ar pelējumu apkārt)

Iesūtīja: Babs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!