Šitake sēņu un kausētā siera zupa
Foto: Viesturs Radovics, DELFI
4.0000 2
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
600 g
600 g šitake sēnes
šitake sēnes
130 g
130 g sīpoli
sīpoli
250 g
250 g burkāni
burkāni
1150 g
1150 g kartupeļi
kartupeļi
200 g
200 g kausētais siers
kausētais siers
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
3 l
3 l ūdens
ūdens
150 g
150 g saldais krējums
saldais krējums
70 g
70 g zaļumi
zaļumi
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Sēņu zupas
  • Pasaules Virtuve
  • Kurzemes pusē viesu mājā "Garīkas" saimnieko Andris Vjaksa, kurš viesus cienā ar sātīgu sēņu zupu, kas ir tik garda, ka grēks nepajautāt recepti! Andris ar sievu jau kopš 90. gadu sākuma nodarbojas ar šitake sēņu audzēšanu, vairāk par viņa saimniecību var lasīt šajā rakstā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pannā apcep smalki sagrieztus sīpolus, pievieno ripiņās sagrieztus burkānus.

    No pannas apceptos dārzeņus liec katlā, pievieno ūdeni un saldētas sēnes, kas iepriekš jau sagrieztas un apceptas eļļā. Virumu papildini ar trīs kubiņiem sēņu buljona.

    Šitake sēņu un kausētā siera zupa
    Foto: Viesturs Radovics, DELFI

    Kartupeļus nomizo un sagriez salmiņos, vāri, līdz tie mīksti.

    Beigās pievieno kausēto sieru, saldo krējumu, pierīvē mazliet muskatrieksta un liec sasmalcinātus ķiplokus.

    Pasniedzot šķīvjos, pievieno smalki sakapātus zaļumus.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form