Foto: Viesturs Radovics, DELFI

Kurzemes pusē viesu mājā "Garīkas" saimnieko Andris Vjaksa, kurš viesus cienā ar sātīgu sēņu zupu, kas ir tik garda, ka grēks nepajautāt recepti! Andris ar sievu jau kopš 90. gadu sākuma nodarbojas ar šitake sēņu audzēšanu, vairāk par viņa saimniecību var lasīt šajā rakstā.

60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
600 gšitake sēnes130 gsīpoli250 gburkāni1150 gkartupeļi200 gkausētais siers1 gab.ķiploka daiviņas3 lūdens150 gsaldais krējums70 gzaļumi eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Pannā apcep smalki sagrieztus sīpolus, pievieno ripiņās sagrieztus burkānus.

2
No pannas apceptos dārzeņus liec katlā, pievieno ūdeni un saldētas sēnes, kas iepriekš jau sagrieztas un apceptas eļļā. Virumu papildini ar trīs kubiņiem sēņu buljona.
Foto: Viesturs Radovics, DELFI
3

Kartupeļus nomizo un sagriez salmiņos, vāri, līdz tie mīksti.

4

Beigās pievieno kausēto sieru, saldo krējumu, pierīvē mazliet muskatrieksta un liec sasmalcinātus ķiplokus.

5

Pasniedzot šķīvjos, pievieno smalki sakapātus zaļumus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!