Sastāvdaļas
Sagatavošana
Ieslēdz cepeškrāsni, lai sasilst līdz 180 grādiem.
250 g mīksts sviests, 250 g cukurs, 250 g milti, 4 olas, 1 tk cepamais pulveris - saputo visu kopā ar mikseri, iznāk mīkla (ja ar roku - tad vispirms sviestu ar cukuru, pēc tam olas, tad miltus, kas sajaukti ar cep.pulv.).
Mīklu smērē uz plāts (manējā ir ~ 25 x 40 cm, ar 5 cm maliņu), kas apklāta ar cepamo papīru. Virsū smukās rindās liek gabalos sagrieztus, nomizotus ābolus. Liek cepties ~ 35 minūtes.
Pa to laiku no 700 ml piena, 80 (man parasti piešaujas visi 100) g cukura un 2 paciņām vaniļas pudiņa pulvera savāra vaniļas pudiņu.
Kad tas drusku padzisis, iemaisa 400 g skābo krējumu.
Pudiņa - krējuma maisījumu lej virsū kūkai un cep tajā pašā temperatūrā vēl 10 - 15 minūtes.
Izņem no krāsns un ļauj pilnībā atdzist. Tikai tad griež gabalos.
Vislabāk garšo pilnīgi auksts - no ledusskapja nākamajā dienā.
Iesūtīja: Nora