Foto: Shutterstock
Skābo augļu un ogu kūka - sākot no pavasara ar rabarberiem, beidzot ziemā ar antonovkām.
80Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
250 gsviests350 gcukurs250 gmilti4 gab.olas1 TKcepamais pulveris700 mlpiens2 gab.vaniļas pudiņa pulveris paciņās400 gskābs krējums

Sagatavošana

1

Ieslēdz cepeškrāsni, lai sasilst līdz 180 grādiem.

2

250 g mīksts sviests, 250 g cukurs, 250 g milti, 4 olas, 1 tk cepamais pulveris - saputo visu kopā ar mikseri, iznāk mīkla (ja ar roku - tad vispirms sviestu ar cukuru, pēc tam olas, tad miltus, kas sajaukti ar cep.pulv.).

3

Mīklu smērē uz plāts (manējā ir ~ 25 x 40 cm, ar 5 cm maliņu), kas apklāta ar cepamo papīru. Virsū smukās rindās liek gabalos sagrieztus, nomizotus ābolus. Liek cepties ~ 35 minūtes.

4

Pa to laiku no 700 ml piena, 80 (man parasti piešaujas visi 100) g cukura un 2 paciņām vaniļas pudiņa pulvera savāra vaniļas pudiņu.

5

Kad tas drusku padzisis, iemaisa 400 g skābo krējumu.

6

Pudiņa - krējuma maisījumu lej virsū kūkai un cep tajā pašā temperatūrā vēl 10 - 15 minūtes.

7

Izņem no krāsns un ļauj pilnībā atdzist. Tikai tad griež gabalos.

8

Vislabāk garšo pilnīgi auksts - no ledusskapja nākamajā dienā.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!