Foto: Shutterstock
Sibīrijā valda uzskats, ka garšīga kāpostu zupa var būt tikai tāda, kas bijusi saldēta. Tādēļ vispirms gatavo skābu kāpostu zupas sagatavi, to sasaldē uz vismaz 12 stundām un tikai pēc tam to izmanto zupas vārīšanai.
900Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 kgskābēti kāposti100 mleļļa100 mltomātu pasta šķipsnaķimenes šķipsnadilles

Sagatavošana

1

Skābo kāpostu koncentrātu var atšķaidīt ar buljonu un pasniegt ar vārītiem kartupeļiem un skābu krējumu, zupai var pievienot ceptas sēnes vai sagatavi var izmantot, lai pagatavotu savu iecienītāko zupas versiju.

2

Ja kāposti ir gari, tos sagriež nedaudz īsākās stērbelēs.

3

Katlā sakarsē eļļu, tajā liek kāpostus un maisot uzkarsē, pievieno tomātu pastu, ķimenes, dilles un uzlej tik daudz ūdeni, lai kāposti būtu tik tikko nosegti.

4

Uz straujas uguns uzvāra, pēc tam karstumu samazina un, ik pa brīdim apmaisot, sautē kāpostus trīs stundas, līdz tie ir pilnībā mīksti.

5

Pēc tam kāpostus atdzesē, sadala maisiņos pa porcijām un liek saldētavā vismaz uz 12 stundām.

Atkarībā no ģimenes lieluma un vēlamā zupas katla lieluma, porciju plāno 300-500 gramus lielu.

Šādi sagatavotus skābos kāpostus var uzvārīt kopā ar gaļas vai dārzeņu buljonu un pagatavot zupu atbilstoši izvēlētai receptei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!