Slinkie tīteņi jeb milzu maltās gaļas, rīsu un kāpostu kotletes
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1–1.5 glāze
1–1.5 glāze rīsi
rīsi
500 g
500 g maltā gaļa
maltā gaļa
1 gab.
1 gab. burkāns
burkāns
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
400 g
400 g kāposts
kāposts
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
1 TK
1 TK malts koriandrs
malts koriandrs
1 TK
1 TK maltas ķimenes
maltas ķimenes
2 TK
2 TK čili pulveris
čili pulveris
70 g
70 g tomātu pasta
tomātu pasta
3 ĒK
3 ĒK grieķu jogurts
grieķu jogurts
1.5 glāze
1.5 glāze ūdens
ūdens
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja slinkums gatavot pamatīgi ievīstītus kāpostu tīteņus, jāmeklē vienkāršāki varianti, lai iegūtu kāroto garšu. Slinkie tīteņi tad ir tieši laikā! "Mani slinkie tīteņi, kaut nekā slinka tur nebija, kamēr visu sagatavo," par savu recepti stāsta Lāsma Dagile, ieteikdama to "Facebook" grupā "Latvieši UK Gatavo".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rīsus novāra un liek atpūsties.

    Sīpolu, burkānu un kāpostus smalki sagriež, apber ar tējkaroti sāls, liek lielā traukā un sutina, līdz mīksti.

    Pēc tam rīsus un dārzeņus pārliek lielā traukā, pievieno gaļu, kiploka daiviņas un garšvielas (2 TK sāls, melnie pipari, malts koriandrs, maltas ķimenes, čili pulveris).

    Visu vienmērīgi izmaisa un veido kotlešu formas, tad kārto cepeštraukā. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādu temperatūrai.

    Pagatavo mērci, ko liet pāri kotletēm: sajauc jogurtu, tomātu pastu, ūdeni, pievienojot sāli un melnos piparus pēc garšas. Gatavo mērci pārlej "tīteņiem".

    Liek krāsnī cepties 35–40 minūtes. Pēdējās 10 minūtes gatavo tīteņus zem folija, lai neapdeg.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form