Šokolādes pavlova ar putukrējumu un medū ceptiem bumbieriem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.7500 4
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
6
6 lielu olu baltumi
lielu olu baltumi
350 g
350 g pūdercukurs
pūdercukurs
10 ml
10 ml kukurūzas milti
kukurūzas milti
10 ml
10 ml galda etiķis
galda etiķis
50 ml
50 ml kakao pulveris
kakao pulveris
250 ml
250 ml saldais krējums
saldais krējums
4-6
4-6 bumbieri
bumbieri
100 ml
100 ml medus
medus
30-50 ml
30-50 ml sviests
sviests
  • Citi saldēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Recepte, ar kuras palīdzību pagatavotā 'Pavlova' būs skaista un atgādinās marmora gabaliņu. Bet šokolādes garša, kuru kūkai piešķir kakao, patīkami kontrastēs ar medū apceptajiem bumbieriem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni liek sildīties līdz 140 grādiem. Uz vienas vai divām cepamajām pannām izklāj cepampapīru.

    Olu baltumus sakuļ lielā bļodā, līdz tie ieguvuši stingru putu konsistenci. Sakultajos olu baltumos pa vienai karotei iemaisa cukuru.

    Pēc tam sajauc kukurūzas miltus ar galda etiķi, un iecilā saldajā olu baltumu masā. Tāpat klāt pievieno arī 10 ml izsijātu kakao pulveri.

    No pagatavotās "Pavlovu" masas noņem aptuveni 100 līdz 150 ml, ieliek atsevišķā bļodā un piejauc klāt atlikušo kakao pulveri. Kārtīgi samaisa, lai izveidotos vienmērīga, krēmam līdzīga masa.

    Kakao krēmu ar karoti viegli iecilā gaišajā pavlovas olbaltuma masā, un masu ar karoti apcilā divas vai trīs reizes, lai abu masu krāsas veidotu marmoram līdzīgu krāsu efektu.

    Bezē masu ar karoti liek uz izklātā cepamā papīra cepepamajā pannā, veidojot lielu apli. Masas vidu nedaudz iedobj ar karotes aizmuguri. No visas pagatavotās masas sanāk viena liela kūka, vai divas nelielas, ja mikstūru sadala uz pusēm un liek uz divām atsevišķām cepamajām pannām.

    Pavlovu liek cepeškrāsnī un cep aptuveni vienu stundu, vai līdz brīdim, kad tās ārpuse ir ieguvusi nedaudz cietu virsiņu, kāds ir raksturīgs bezē cepumiem.

    Kad pavlova gatava, to atstāj cepeškrāsnī tik ilgi, līdz tā pilnībā atdzisusi. Tās vidus būs palicis mīkstāks. Pēc atdzišanas uzmanīgi ņem laukā no cepeškrāsns un noceļ nost no cepamās pannas.

    Tad pienācis laiks gatavot bumbierus. Tos nomazgā, nomizo un iztīra serdes. Bumbieru pusītes liek cepamajā pannā, apslaksta ar medu un uz katras bumbiera pusītes liek nelielu gabaliņu ar sviestu.

    Bumbierus cep cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes, tad apgriež otrādi un cep vēl 30 minūtes. Mēs iesakām bumbierus cept reizē ar Pavlovu, lai ietaupītu ne tikai gatavošanas laiku, bet arī elektrību, lieki nedarbinot cepeškrāsni vēlreiz.

    Kad bumbieri gatavi, gatavo putukrējumu no saldā krējuma, putojot tik ilgi, līdz tas kļuvis stingrs.

    Pavlovas kūku sagatavo, liekot uz tās putukrējuma kārtu, un pēc tam pa virsu atdzesētus medū ceptos bumbierus. Bumbieru virspusi kūkai var aprasināt ar vēl pāris pilieniem medus.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form