Soli pa solim: bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka
Foto: DELFI
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
100 g
100 g margarīns vai eļļa
margarīns vai eļļa
100 g
100 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
50 g
50 g kakao
kakao
50-70 g
50-70 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
2 ĒK
2 ĒK maltas linsēklas (olu aizvietošanai)
maltas linsēklas (olu aizvietošanai)
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
100-200 g
100-200 g bezglutēna milti
bezglutēna milti
Pildījumam
800 ml
800 ml kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
500 g
500 g ābolu biezenis
ābolu biezenis
150 g
150 g magoņu sēklas
magoņu sēklas
100 g
100 g sezama sēklas
sezama sēklas
50 g
50 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
25 g
25 g agaragars vai želatīns
agaragars vai želatīns
Virskārtai
500–800 g
500–800 g zemenes vai citas ogas
zemenes vai citas ogas
50 g
50 g cukurs
cukurs
25 g
25 g agaragars vai želatīns
agaragars vai želatīns
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Citi saldēdieni
  • Tortes un kūkas
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pasaules Virtuve
  • Kad organisms piespiež mainīt ikdienas paradumus un pārskatīt savu ēdienkarti, īpaši saldumu gatavošanā nepieciešams iedarbināt radošo domāšanu. Tādēļ eksperimentālā ceļā Līvas Immermanes virtuvē tapusi recepte, kas būs noderīga tiem, kuri uzturā nelieto vai nedrīkst lietot olas, miltus un piena produktus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kūkas pagatavošanas laiks: 1 stunda.

    Kūka būs gatava ēšanai pēc vienas dienas, bet nepacietīgākie varēs to ēst jau uzreiz.

    Kūkas sagatavošana jāsāk ar pildījumu, jo sēklām nepieciešams nedaudz piebriest. Kokosriekstu pienu ielej bļodā, samaisa viendabīgā masā (lai maisīšana būtu vienkāršāka, var izmantot rokas blenderi), tam pievieno cukuru un sēklas (magoņu un sezama), ko ar karoti iemaisa kokosriekstu pienā.

    Pagatavo olu aizvietotāju, maltām linsēklām pievienojot ūdeni tā, lai veidojas vidēji bieza masa (uz 2 ĒK maltu linsēklu es parasti pievienoju aptuveni 6-8 ĒK ūdens). Atstāj piebriest. Kad linsēklas būs piebriedušas, tās veidos līmīgu masu.

    Izkausē margarīnu. To var darīt gan katliņā, gan bļodā, gan karstā ūdens peldē, gan bez tās – kā ērtāk.

    Soli pa solim: bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka
    Foto: DELFI

    Izkausētajam margarīnam pievieno melno šokolādi.

    Soli pa solim: bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka
    Foto: DELFI

    Izkausē melno šokolādi, pievieno kakao, cukuru, vanilīna cukuru, cepamo pulveri un samaisa viendabīgā masā.

    Masai pievieno uzbriedušās linsēklas un miltus.

    Masai pievieno tik daudz miltu, lai tā būtu viegli veidojama.

    Soli pa solim: bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka
    Foto: DELFI

    Iegūto mīklu ieklāj kūkas formā, sadursta ar dakšiņu (lai tā izceptos viendabīgi) un liek cepties iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā 20 minūtes. Kad pamatne izcepusies, to atdzesē aptuveni 10-20 minūtes.

    Soli pa solim: bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka
    Foto: DELFI
    Soli pa solim: bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka
    Foto: DELFI

    Kamēr pamatne dziest, katliņā vai bļodā ieber želatīnu (ja vēlas, lai kūka ir vegāna, aizstāj želatīnu ar tādu pašu daudzumu agaragara pulvera), pievieno tam ūdeni un uzbriedina.

    Soli pa solim: bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka
    Foto: DELFI

    Kamēr želatīns briest, pagatavo pildījumu. Kokosriekstu piena un sēklu masai pievieno ābolu biezeni, rūpīgi samaisa, līdz iegūst viendabīgu masu. Izkausē uzbriedušo želatīnu un pievieno pildījuma masai. NB! Kausējot želatīnu, to nedrīkst uzvārīt, citādi tas savas funkcijas nepildīs un iegūtā masa nesacietēs.

    Soli pa solim: bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka
    Foto: DELFI

    Iegūto masu ielej formā virs gatavās pamatnes, liek ledusskapī atdzist un sacietēt.

    Soli pa solim: bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka
    Foto: DELFI

    Kamēr pildījums dziest un cietē, pagatavo virskārtu. Bļodā ieber zemenes, pievieno cukuru un sablendē viendabīgā masā.

    Soli pa solim: bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka
    Foto: DELFI

    Uzbriedina želatīnu (ja vēlas, lai kūka ir vegāna, izmanto tādu pašu daudzumu agaragara pulvera). Uzbriedušo želatīnu izkausē un pievieno sablendētajām zemenēm tikai tad, gan kūkas pildījums ir sacietējis un uz tā iespējams uzliet kūkas virskārtu. Kad visi iepriekš minētie nosacījumi izpildīti, kūkai uzlej virskārtu, liek ledusskapī atdzist un sacietēt. Notur ledusskapī aptuveni dienu, lai kūka savelkas.

    Soli pa solim: bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka
    Foto: DELFI

    Lūk, rezultāts! Lai labi garšo!

    Soli pa solim: bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka
    Foto: DELFI

    Iesūtījusi: Līva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form