Soli pa solim: dievīgā vasaras ogu kūka ar bezē un kokosriekstu skaidiņām
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
100 g
100 g sviests
sviests
160 g
160 g milti
milti
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
Pildījumam
3
3 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
150 g
150 g cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
130 g
130 g saldais krējums
saldais krējums
420 g
420 g ogas vai augļi (upenes, avenes, ķirši, plūmes, zemenes, rabarberi, āboli u.c.)
ogas vai augļi (upenes, avenes, ķirši, plūmes, zemenes, rabarberi, āboli u.c.)
Bezē kārtai
3
3 olu baltumi
olu baltumi
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
4 ĒK
4 ĒK kokosriekstu skaidiņas
kokosriekstu skaidiņas
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Šī kūka vislabāk garšo ar "stiprajām" ogām un augļiem pildījumā, tādēļ upenes, jāņogas, avenes, rabarberi un plūmes būs vislabākā izvēle. Sulīgo ogu kūku vislabāk baudīt mazliet siltu, pasniedzot ar balto saldējumu. Recepti iesaka cēsinieku iecienītā konditore Evita Smilga.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Miltus samaisa ar cukuru, iedrupina mīkstu sviestu un samīca viendabīgā masā. Liek formā (26 cm diametrā) ar augstām malām, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru.

    Cep 180 grādos aptuveni 10-15 min, līdz pamatne mazliet brūna. Vēlams pamatni izņemt no cepeškrāsns tikai uz mirkli, kamēr uzlej pildījumu.

    Kamēr pamatne krāsnī, gatavo pildījumu. Saputo olu dzeltenumus, cukuru, saldo krējumu, miltus, pievieno arī naža galu sāls. Kad saputots, pievieno un iemaisa ogas.

    Pildījumu lej uz tikko izņemtās, karstās pamatnes un aši šauj atpakaļ krāsnī. Cep 180 grādos aptuveni 40-45 minūtes, līdz kūkas virskārta ir zeltaina.

    Kad kūka jau gandrīz gatava, saputo olu baltumus ar cukuru (cukuru pievienojot pamazām, nevis sākumā). Kad iecilā 2 ĒK kokosriekstu skaidiņu. Liek saputotos baltumus virsū tikko uzceptajai kūkai, uzber pārējās kokosa skaidiņas un atkal liek krāsnī. Nu jācep vairs tikai kādas 8-10 minūtes, tajos pašos 180 grādos, līdz virskārta viegli apbrūnējusi. Kūku izņem no formas un tad arī no cepampapīra aptuveni pēc 20-30 minūtēm, kad tā nedaudz atdzisusi.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form