"Vīrs man uzdeva jautājumu, kāpēc veikala pastētes garšo tā, it kā aknas nebūtu pat blakus stāvējušas? Kad atklāju viņam sastāvdaļas, kuras izmantoju, mājās gatavojot pastēti, vīrs sāka sirsnīgi smieties – nu viņam viss esot tapis skaidrs," pārbaudītu aknu pastētes recepti un gatavošanas knifus atklāj vairāku pavārgāmatu autore Laila Trektere.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgaknas (liellopa, cūka vai vistu)3 sīpoli3 ķiploka daiviņas80 gsviests20 mleļļa šķipsnamuskatrieksts, svaigi rīvēts15 mlkonjaks vai brendijs250 mlsaldais krējums pēc garšassāls un svaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Aknas noskalo, nosusina, noņem plēvi, izgriež cīpslas un visu lieko, lai paliek tikai tīra akniņa. Ja izmanto cūkas aknas, tad tās pirms griešanas vispirms pārlej ar pienu un pāris stundas izmērcē. Aknas sagriež gabaliņos.

2

Pannā uzkarsē sviestu un eļļu (tā nepieciešama, lai paaugstinātu sviesta degšanas temperatūru), liek apcepties sagrieztus sīpolus un ķiplokus, tad pievieno aknas un apbrūnina, bet tās nedrīkst pārcept.

3

Pievieno sāli, piparus, konjaku un apmaisot cep vēl pāris minūtes, lai konjaks izgaro. Pierīvē muskatriekstu, nogriež liesmu un ļauj aknām mazliet atdzist.

4

Pannas saturu sablendē, pievienojot saldo krējumu. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus pēc garšas.

Foto: Privātais ahīvs
5

Kad pastete blendējot kļuvusi gluda un viendabīga, tā ir gatava.

6

Liek trauciņos un atdzesē ledusskapī. Ziež uz maizes un bauda.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!