Soli pa solim: mājās gatavota aknu pastēte
Foto: Laila Trektere
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

"Vīrs man uzdeva jautājumu, kāpēc veikala pastētes garšo tā, it kā aknas nebūtu pat blakus stāvējušas? Kad atklāju viņam sastāvdaļas, kuras izmantoju, mājās gatavojot pastēti, vīrs sāka sirsnīgi smieties – nu viņam viss esot tapis skaidrs," pārbaudītu aknu pastētes recepti un gatavošanas knifus atklāj vairāku pavārgāmatu autore Laila Trektere.

Aknas noskalo, nosusina, noņem plēvi, izgriež cīpslas un visu lieko, lai paliek tikai tīra akniņa. Ja izmanto cūkas aknas, tad tās pirms griešanas vispirms pārlej ar pienu un pāris stundas izmērcē. Aknas sagriež gabaliņos.

Soli pa solim: mājās gatavota aknu pastēte
Foto: Laila Trektere

Pannā uzkarsē sviestu un eļļu (tā nepieciešama, lai paaugstinātu sviesta degšanas temperatūru), liek apcepties sagrieztus sīpolus un ķiplokus, tad pievieno aknas un apbrūnina, bet tās nedrīkst pārcept.

Soli pa solim: mājās gatavota aknu pastēte
Foto: Laila Trektere

Pievieno sāli, piparus, konjaku un apmaisot cep vēl pāris minūtes, lai konjaks izgaro. Pierīvē muskatriekstu, nogriež liesmu un ļauj aknām mazliet atdzist.

Pannas saturu sablendē, pievienojot saldo krējumu. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus pēc garšas.

Soli pa solim: mājās gatavota aknu pastēte
Foto: Laila Trektere

Kad pastete blendējot kļuvusi gluda un viendabīga, tā ir gatava.

Liek trauciņos un atdzesē ledusskapī. Ziež uz maizes un bauda.

Soli pa solim: mājās gatavota aknu pastēte
Foto: Laila Trektere

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form