Soli pa solim: mājās gatavota aknu pastēte
Foto: Laila Trektere
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg aknas (liellopa, cūka vai vistu)
aknas (liellopa, cūka vai vistu)
2-3
2-3 sīpoli
sīpoli
2-3
2-3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
80 g
80 g sviests
sviests
20 ml
20 ml eļļa
eļļa
šķipsna
šķipsna muskatrieksts, svaigi rīvēts
muskatrieksts, svaigi rīvēts
15 ml
15 ml konjaks vai brendijs
konjaks vai brendijs
250 ml
250 ml saldais krējums
saldais krējums
pēc garšas
pēc garšas sāls un svaigi malti melnie pipari
sāls un svaigi malti melnie pipari
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Ziemassvētku receptes
  • Brokastis
  • Launags
  • Pastētes, sviests un smēriņi
  • Pasaules Virtuve
  • "Vīrs man uzdeva jautājumu, kāpēc veikala pastētes garšo tā, it kā aknas nebūtu pat blakus stāvējušas? Kad atklāju viņam sastāvdaļas, kuras izmantoju, mājās gatavojot pastēti, vīrs sāka sirsnīgi smieties – nu viņam viss esot tapis skaidrs," pārbaudītu aknu pastētes recepti un gatavošanas knifus atklāj vairāku pavārgāmatu autore Laila Trektere.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Aknas noskalo, nosusina, noņem plēvi, izgriež cīpslas un visu lieko, lai paliek tikai tīra akniņa. Ja izmanto cūkas aknas, tad tās pirms griešanas vispirms pārlej ar pienu un pāris stundas izmērcē. Aknas sagriež gabaliņos.

    Soli pa solim: mājās gatavota aknu pastēte
    Foto: Laila Trektere

    Pannā uzkarsē sviestu un eļļu (tā nepieciešama, lai paaugstinātu sviesta degšanas temperatūru), liek apcepties sagrieztus sīpolus un ķiplokus, tad pievieno aknas un apbrūnina, bet tās nedrīkst pārcept.

    Soli pa solim: mājās gatavota aknu pastēte
    Foto: Laila Trektere

    Pievieno sāli, piparus, konjaku un apmaisot cep vēl pāris minūtes, lai konjaks izgaro. Pierīvē muskatriekstu, nogriež liesmu un ļauj aknām mazliet atdzist.

    Pannas saturu sablendē, pievienojot saldo krējumu. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus pēc garšas.

    Soli pa solim: mājās gatavota aknu pastēte
    Foto: Laila Trektere

    Kad pastete blendējot kļuvusi gluda un viendabīga, tā ir gatava.

    Liek trauciņos un atdzesē ledusskapī. Ziež uz maizes un bauda.

    Soli pa solim: mājās gatavota aknu pastēte
    Foto: Laila Trektere

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form