Foto: Shutterstock
Izsmeļoša un skaidri saprotama tiramisu recepte, ko piedāvā portāla "Cālis.lv" lietotāja Sonicfox.

Sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa kļūst ļoti gaiša. Uzmanīgi iecilā sieru. Olu baltumus ar šķipsniņu sāls sakuļ stingrās putās un iecilā maisījumā.

Izklāj pagatavoto krēmu plānā kārtiņā trauka apakšā. Biskvītus iemērc kafijā un liek vienu pie otra - pāri krēmam. Pilda nākamo krēma kārtu un kārtīgi apkaisa ar sarīvētu šokolādi. Procesu atkārto līdz izlietotas visas sastāvdaļas. Virsējā kārtā liek krēmu (tā, lai tas nosegtu visu virsmu), pa virsu krēmam bagātīgi pārkaisa šokolādi. Šokolādei pa virsu vēl nedaudz nesaldinātu kakao.

Ieteikumi:

Atlaidiniet sieru, līdz istabas temperatūrai, tad to būs vieglāk "iecilāt".
Uzvāriet kafiju iepriekš, lai tā paspētu atdzist. Sagatvojiet lēzenu trauku, kurā ērti mērcēt biskvītus.

Olu baltumus kuļat un iecilājat pēdējos, kad viss ir sagatavots darbam - kārtu likšanai. Citādi tie drīz paliek šķidri.

Biskvītus kafijā mērcējat tikai pussekundi no vienas un pussekundi no otras puses, citādi tie paliek tik mīksti, ka jūk ārā, un tiramisu var sanākt par šķidru.

Nežēlojiet šokolādi vidējiem slāņiem, jo parasti beigās tā paliek par daudz. Tomēr atcerieties, ka virsmai ar šokolādi jābūt nokaisītai visbagātīgāk.

Pēc pagatavošanas to uzreiz ieliekat uz pusstundu saldētavā. Pēc tam turat vismaz 3 stundas ledusskapī.

Ar tiramisu vislielākā problēma parasti ir tāda, ka tas sanāk par šķidru, tāpēc esmu sapratusi, ka svarīgākais ir nepārdozēt biskvītus ar kafiju, un ielikt uz 30 minūtēm saldētavā, tad ir labi.

Iesūtīja: sonicfox

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!