Tiramisu recepte
Foto: Shutterstock
5.0000 2
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
8 gab.
8 gab. olas
olas
250 g
250 g cukurs
cukurs
750 g
750 g mascarpone
mascarpone
 
sāls
sāls
2 gab.
2 gab. paciņas cepumi (Dāmu pirkstiņi)
paciņas cepumi (Dāmu pirkstiņi)
500 ml
500 ml stipra espreso kafija
stipra espreso kafija
200 g
200 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
 
kakao
kakao
  • Citi saldēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Pasaules Virtuve
  • Izsmeļoša un skaidri saprotama tiramisu recepte, ko piedāvā portāla "Cālis.lv" lietotāja Sonicfox.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa kļūst ļoti gaiša. Uzmanīgi iecilā sieru. Olu baltumus ar šķipsniņu sāls sakuļ stingrās putās un iecilā maisījumā.

    Izklāj pagatavoto krēmu plānā kārtiņā trauka apakšā. Biskvītus iemērc kafijā un liek vienu pie otra - pāri krēmam. Pilda nākamo krēma kārtu un kārtīgi apkaisa ar sarīvētu šokolādi. Procesu atkārto līdz izlietotas visas sastāvdaļas. Virsējā kārtā liek krēmu (tā, lai tas nosegtu visu virsmu), pa virsu krēmam bagātīgi pārkaisa šokolādi. Šokolādei pa virsu vēl nedaudz nesaldinātu kakao.

    Ieteikumi:

    Atlaidiniet sieru, līdz istabas temperatūrai, tad to būs vieglāk "iecilāt".
    Uzvāriet kafiju iepriekš, lai tā paspētu atdzist. Sagatvojiet lēzenu trauku, kurā ērti mērcēt biskvītus.

    Olu baltumus kuļat un iecilājat pēdējos, kad viss ir sagatavots darbam - kārtu likšanai. Citādi tie drīz paliek šķidri.

    Biskvītus kafijā mērcējat tikai pussekundi no vienas un pussekundi no otras puses, citādi tie paliek tik mīksti, ka jūk ārā, un tiramisu var sanākt par šķidru.

    Nežēlojiet šokolādi vidējiem slāņiem, jo parasti beigās tā paliek par daudz. Tomēr atcerieties, ka virsmai ar šokolādi jābūt nokaisītai visbagātīgāk.

    Pēc pagatavošanas to uzreiz ieliekat uz pusstundu saldētavā. Pēc tam turat vismaz 3 stundas ledusskapī.

    Ar tiramisu vislielākā problēma parasti ir tāda, ka tas sanāk par šķidru, tāpēc esmu sapratusi, ka svarīgākais ir nepārdozēt biskvītus ar kafiju, un ielikt uz 30 minūtēm saldētavā, tad ir labi.

    Iesūtīja: sonicfox

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form