Spageti ar lēcu mērci
Foto: DELFI
5.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g sarkanās lēcas
sarkanās lēcas
500 g
500 g spageti
spageti
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2
2 sīpoli
sīpoli
3
3 burkāni
burkāni
3
3 selerijas kāti
selerijas kāti
3
3 ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
800 g
800 g konservēti kapāti tomāti
konservēti kapāti tomāti
1 l
1 l dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
2 ĒK
2 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
2 TK
2 TK kaltēta raudene
kaltēta raudene
2 TK
2 TK kaltēts timiāns
kaltēts timiāns
3
3 lauru lapas
lauru lapas
50 g
50 g sviests
sviests
sauja
sauja sīpolloki
sīpolloki
3 ĒK
3 ĒK pikants siers
pikants siers
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Makaronu ēdieni
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sātīga maltīte ar šķietami neierastu papildinājumu iecienītajiem spageti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Smalki sagriež sīpolu, ķiploku un noliek malā. Nelielos gabaliņos sagriež burkānus un selerijas. Dārzeņus var sarīvēt uz rīves vai sagriezt elektriskajā smalcinātājā.

    Lielā pannā vai katliņā sakarsē eļļu. Kad eļļa karsta, pannā liek sīpolus un ķiplokus, apcep, līdz sīpoli caurspīdīgi. Pievieno sagrieztos dārzeņus.

    Uz nelielas uguns cep apmēram 10 minūtes, līdz dārzeņi gandrīz mīksti. Iemaisa lēcas, pievieno tomātus, tomātu pastu, kaltētos garšaugus, lauru lapas un buljonu.

    Uz straujas uguns uzvāra, samazina karstumu un lēni sutina apmēram 15 minūtes, līdz lēcas ir mīkstas. Pievieno sviestu un pēc garšas sāli un piparus.

    Līdzko lēcām karstums noregulēts, katlā uzvāra sālsūdeni spageti vārīšanai. Novāra gatavus spageti saskaņā ar ražotāja instrukciju. Tikmēr smalki sagriež lokus.

    Kad spageti ir nokāsti, tos kārto uz šķīvja, pa virsu liek lēcu mērci, lociņus un uzrīvē sieru. Pasniedz.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form