Citronu kēksiņi ar magoņu sēkliņām un cukura glazūru
Foto: DELFI
0 0
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g milti
milti
100 g
100 g cukurs
cukurs
50 g
50 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
3 ĒK
3 ĒK magoņu sēkliņas
magoņu sēkliņas
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
120 g
120 g sviests
sviests
2 gab.
2 gab. citroni
citroni
1 gab.
1 gab. greipfrūts
greipfrūts
3 gab.
3 gab. olas
olas
180 g
180 g skābais krējums
skābais krējums
 
pūdercukurs
pūdercukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Glazūras, pildījumi un kūku krēmi
  • Mafini
  • Pasaules Virtuve
  • Saulainais laiks tā vien sauc pēc kā garšīga, vislabāk jau tāda, ko var paņemt līdzi. Tāpēc ir vērts pagatavot gaisīgus citrusaugļu mafinus, kuru kraukšķīgumā paspilgtinās magoņu sēkliņas. Citronu skābumiņš kēksiņu mīklā kontrastēs ar saldo pūdercukura glazūru.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 215oC.

    Sagatavo mafinu pannu – tajā ieliek mafinu formiņas.

    Tasty.lv padoms: ja pie rokas nav mafinu formiņu, tās pagatavo pats. Cepamo papīru sagriež aptuveni 8-10cm platos kvadrātos, kvadrātu liek pa virsu pannas iedaļai, un ar slaidu glāzi iespiež iekšā.

    Lielā bļodā sajauc miltus, cukuru un brūno cukuru, magoņu sēkliņas, cepamo pulveri un sāli. Visu kārtīgi apmaisa.

    Citā traukā sajauc izkausētu sviestu ar citronu sulu, sarīvētu citrona miziņu, greipfrūta sulu un miziņu. Pa vienai pievieno olas, šķidro masu regulāri apmaisot.

    Pēc tam olām pievieno skābo krējumu. Mitrās mīklas sastāvdaļas lej miltu masā, un mīklu kārtīgi samaisa.

    Mafinu mīklu lej formiņās tā, lai tās būtu līdz augšai pilnas. Liek cepeškrāsnī un cep piecas minūtes.

    Kad šis laiks pagājis, samazina cepeškrāsns temperatūru līdz 190oC, un cep vēl 10-13 minūtes.
    Gatavie mafini būs zeltaini un skaisti pacēlušies. Kūciņas kādu brīdi atdzesē, bet pēc tam ņem laukā no mafinu pannas, lai tie atdzistu pavisam.

    Kamēr mafini dziest, gatavo glazūru. Nelielā trauciņā ieber pūdercukuru un pievieno tam pāris karotes auksta ūdens. Pūdercukuru samaisa, līdz tas izkūst un veidojas krēmveida glazūra.

    Glazūru ar karoti tecina virsū atdzisušiem mafiniem. Mafinus ēd, kad cukura virsma kļuvusi stingra.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form