Foto: DELFI
Cepti, arī vārīti pelmeņi jau kopš bērnības ir viens no maniem mīļākajiem ēdieniem, un, protams, tie arī ieņem svarīgu lomu studentu ēdienkartē. Un ne velti – tos var pagatavot ātri un nesāpīgi, un galvenais, ka ir patiešām grūti tos pagatavot negaršīgus.

Iespējams, arī tu, līdzīgi kā tas bija ar mani, esi ikdienā iecienījis pelmeņus vai nu tikai vārīt vai tikai cept, bet, kā izrādās, tie garšo lieliski arī tad, ja vispirms tos apcep, bet pēc tam uzvāri jeb pasautē. Es gan atzīšos, ka tad, kad redzēju, kā mans draugs, šo meistarstiķi man pagatavo pirmo reizi, baidījos pagatavotos pelmeņus nogaršot, jo manā prātā nekādīgi nelikās kopā tas, ka pelmeņus apcep un pēc tam vāra, jo tie taču nav kartupeļi, kurus var novārīt, bet pēc tam apcept. Taču es smagi kļūdījos, un tagad tas ir viens no maniem mīļākajiem slinkumdienu ēdieniem.

P.S. Es esmu iecienījusi pelmeņus ''Mazulīši'', taču pēc šīs receptes varēsi pagatavot jebkurus pelmeņus, kas pašam garšo vislabāk.

30Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gpelmeņi1 gab.buljona kubiņi750 mlūdens150 gskābais krējums pēc garšasgaršvielas un garšaugi

Sagatavošana

1
Uz pannas uzlej nedaudz olīveļļas un liek to karsēties. Kad panna uzkarsusi, ber uz tās pelmeņus un cep, kamēr tie apbrūninājušies. Pelmeņiem var uzbērt sev vēlamās garšvielas – es ņemu vienkārši piparus un sāli.
Foto: DELFI
2

Kamēr pelmeņi cepas, tējkannā uzvāra ūdeni (ieteiktu vārīt 750 mililitrus līdz 1 litru).

3
Kad pelmeņi apbrūninājušies un ūdens uzvārījies, pannā, blakus pelmeņiem, ieliek buljona kubiciņu (vistas buljona kubiciņš manā virtuvē ir iecienītākais) un aplej to ar uzvārīto ūdeni. Ūdeni lej tik daudz, lai būtu nogrimušas vismaz 2/3 no katra pelmeņa. Ja ūdeni ieliesi vairāk, nekas ļauns nenotiks – būs tikai ilgāk jāgaida, kad tas iztvaikos.
Foto: DELFI
4
Kad pelmeņi ar ūdeni aplieti, tos izmaisa tā, lai buljona kubiciņš būtu maksimāli izšķīdis. Liek virsū pannas vāku, un ļauj pelmeņiem sutināties. Ik pēc neliela brīža pelmeņus apmaisa, citādi tie piecepsies pie pannas. Sutina tik ilgi, kamēr viss ūdens iztvaikojis un pelmeņi kļuvuši spīdīgi un mīksti.
Foto: DELFI
Foto: DELFI
5

Pasniedz ar skābo krējumu, kurā iemaisīti malti melnie pipari, vai ar jebkuru citu iecienīto mērci. Var pelmeņus ēst arī tāpat. Lai labi garšo!

Sākoties jaunajam studiju gadam un zinot, cik dažbrīd ir grūti un mulsinoši būt patstāvīgam, ''Tasty'' aizsāk recepšu sēriju ''Students virtuvē'', kurā dalīsimies ar studentu ieteiktām, vienkāršām un maciņam draudzīgām receptēm. Esi students un tev ir savas receptes, kā ātri pagatavot kaut ko garšīgu, iekļaujoties budžetā? Ideāli! Vairs nestudē, bet tev ir studiju laika virtuves meistarstiķis, ar kuru vēlies padalīties? Lieliski! Receptes un procesa vai vismaz gala rezultāta foto sūti uz receptes@delfi.lv.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!