Students virtuvē: Cepti un buljonā vārīti pelmeņi
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g pelmeņi
pelmeņi
1 gab.
1 gab. buljona kubiņi
buljona kubiņi
750 ml
750 ml ūdens
ūdens
150 g
150 g skābais krējums
skābais krējums
pēc garšas
pēc garšas garšvielas un garšaugi
garšvielas un garšaugi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Cepti, arī vārīti pelmeņi jau kopš bērnības ir viens no maniem mīļākajiem ēdieniem, un, protams, tie arī ieņem svarīgu lomu studentu ēdienkartē. Un ne velti – tos var pagatavot ātri un nesāpīgi, un galvenais, ka ir patiešām grūti tos pagatavot negaršīgus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Iespējams, arī tu, līdzīgi kā tas bija ar mani, esi ikdienā iecienījis pelmeņus vai nu tikai vārīt vai tikai cept, bet, kā izrādās, tie garšo lieliski arī tad, ja vispirms tos apcep, bet pēc tam uzvāri jeb pasautē. Es gan atzīšos, ka tad, kad redzēju, kā mans draugs, šo meistarstiķi man pagatavo pirmo reizi, baidījos pagatavotos pelmeņus nogaršot, jo manā prātā nekādīgi nelikās kopā tas, ka pelmeņus apcep un pēc tam vāra, jo tie taču nav kartupeļi, kurus var novārīt, bet pēc tam apcept. Taču es smagi kļūdījos, un tagad tas ir viens no maniem mīļākajiem slinkumdienu ēdieniem.

    P.S. Es esmu iecienījusi pelmeņus ''Mazulīši'', taču pēc šīs receptes varēsi pagatavot jebkurus pelmeņus, kas pašam garšo vislabāk.

    Uz pannas uzlej nedaudz olīveļļas un liek to karsēties. Kad panna uzkarsusi, ber uz tās pelmeņus un cep, kamēr tie apbrūninājušies. Pelmeņiem var uzbērt sev vēlamās garšvielas – es ņemu vienkārši piparus un sāli.

    Students virtuvē: Cepti un buljonā vārīti pelmeņi
    Foto: DELFI

    Kamēr pelmeņi cepas, tējkannā uzvāra ūdeni (ieteiktu vārīt 750 mililitrus līdz 1 litru).

    Kad pelmeņi apbrūninājušies un ūdens uzvārījies, pannā, blakus pelmeņiem, ieliek buljona kubiciņu (vistas buljona kubiciņš manā virtuvē ir iecienītākais) un aplej to ar uzvārīto ūdeni. Ūdeni lej tik daudz, lai būtu nogrimušas vismaz 2/3 no katra pelmeņa. Ja ūdeni ieliesi vairāk, nekas ļauns nenotiks – būs tikai ilgāk jāgaida, kad tas iztvaikos.

    Students virtuvē: Cepti un buljonā vārīti pelmeņi
    Foto: DELFI

    Kad pelmeņi ar ūdeni aplieti, tos izmaisa tā, lai buljona kubiciņš būtu maksimāli izšķīdis. Liek virsū pannas vāku, un ļauj pelmeņiem sutināties. Ik pēc neliela brīža pelmeņus apmaisa, citādi tie piecepsies pie pannas. Sutina tik ilgi, kamēr viss ūdens iztvaikojis un pelmeņi kļuvuši spīdīgi un mīksti.

    Students virtuvē: Cepti un buljonā vārīti pelmeņi
    Foto: DELFI
    Students virtuvē: Cepti un buljonā vārīti pelmeņi
    Foto: DELFI

    Pasniedz ar skābo krējumu, kurā iemaisīti malti melnie pipari, vai ar jebkuru citu iecienīto mērci. Var pelmeņus ēst arī tāpat. Lai labi garšo!

    Sākoties jaunajam studiju gadam un zinot, cik dažbrīd ir grūti un mulsinoši būt patstāvīgam, ''Tasty'' aizsāk recepšu sēriju ''Students virtuvē'', kurā dalīsimies ar studentu ieteiktām, vienkāršām un maciņam draudzīgām receptēm. Esi students un tev ir savas receptes, kā ātri pagatavot kaut ko garšīgu, iekļaujoties budžetā? Ideāli! Vairs nestudē, bet tev ir studiju laika virtuves meistarstiķis, ar kuru vēlies padalīties? Lieliski! Receptes un procesa vai vismaz gala rezultāta foto sūti uz receptes@delfi.lv.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form