Suitu novada garšas: pieguļnieku ēdiens – pentogs
Foto: Dzintars Leja
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3
3 lieli kartupeļi
lieli kartupeļi
8
8 olas
olas
500 g
500 g cūkgaļas krūtiņa
cūkgaļas krūtiņa
pēc garšas
pēc garšas sāls un pipari
sāls un pipari
  • Latvijas svētku receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Kartupeļu ēdieni
  • Omletes un olu ēdieni
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar savas puses tradicionālo ēdienu receptēm, biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"" piedāvā pieguļnieku ēdiena – olu un kartupeļu pentoga recepti no suitu saimnieces Skaidrītes Nagliņas recepšu krājumiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Grāpī vāra sīki sagrieztus kartupeļus un sīki sagrieztu cauraudzīti, pārlejot ar nelielu daudzumu ūdens.

    Kad kartupeļi ir mīksti, visam savārītajam pielej ar sāli un pipariem sakultas olas, un visu laiku maisot uz lēnas uguns, turpina karsēt, līdz olu masa sarecējusi un sajaukusies ar kartupeļiem un gaļu.

    Pentogu ēd, klāt piedzerot skābputru (recepte te).

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form