Sulīgā melleņu drumstalkūka
Foto: (c) Gards, ka nenoēsties
4.4286 7
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
400 ml
400 ml paniņas
paniņas
170 g
170 g cukurs
cukurs
30 g
30 g olīveļļa
olīveļļa
350 g
350 g milti
milti
14 g
14 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
400 g
400 g mellenes
mellenes
1
1 citrons
citrons
Drumstalām
120 g
120 g sviests
sviests
120 g
120 g milti
milti
50 g
50 g cukurs
cukurs
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • "Kad sirdī jau ienācis pavasaris un prāts saka, ka nav nemaz tik tālu līdz nākamajai melleņu ražai, steidzami jāveic saldētavas tīrīšana. Nogurusi no melleņu musa kūkām, funktierēju, ka prasītos uzcept tādu pamatīgu melleņu pīrāgu. Pamanīju ledusskapī aizsēdējušos paniņu pudeli, kas tā vien prasījās tikt likta lietā. Pateicoties paniņu žēlabainajam saucienam pēc lietderības, rezultātā tapa bezgala garda melleņu drumstalu kūka," – šādi savu kārdinošo recepti piesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Formu izklāj ar cepamo papīru.

    Bļodā sajauc paniņas ar cukuru, olīveļļu un smalki sarīvētu citrona miziņu. Iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Var mēģināt visu samaisīt ar lāpstiņu, taču man nesanāca – lai izvairītos no kunkuļiem, nācas ņemt talkā mikseri.

    Taisa drumstalas. Aukstu sviestu sakapā gabaliņos, apber ar miltiem un cukuru. Ar rokām ātri saberž drumstalās. Sviestam nevajadzētu izkust, tapēc jāstrāda ātri.

    Mīklu lej formā. Virsū liek mellenes, apbārsta ar drumstalām. Cep aptuveni 45 minūtes.

    Lai gards, ka nenoēsties!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form