Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

"Kad sirdī jau ienācis pavasaris un prāts saka, ka nav nemaz tik tālu līdz nākamajai melleņu ražai, steidzami jāveic saldētavas tīrīšana. Nogurusi no melleņu musa kūkām, funktierēju, ka prasītos uzcept tādu pamatīgu melleņu pīrāgu. Pamanīju ledusskapī aizsēdējušos paniņu pudeli, kas tā vien prasījās tikt likta lietā. Pateicoties paniņu žēlabainajam saucienam pēc lietderības, rezultātā tapa bezgala garda melleņu drumstalu kūka," – šādi savu kārdinošo recepti piesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore.

60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 mlpaniņas170 gcukurs30 golīveļļa350 gmilti14 gcepamais pulveris400 gmellenes1 citrons DRUMSTALĀM:120 gsviests120 gmilti50 gcukurs

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Formu izklāj ar cepamo papīru.

2

Bļodā sajauc paniņas ar cukuru, olīveļļu un smalki sarīvētu citrona miziņu. Iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Var mēģināt visu samaisīt ar lāpstiņu, taču man nesanāca – lai izvairītos no kunkuļiem, nācas ņemt talkā mikseri.

3

Taisa drumstalas. Aukstu sviestu sakapā gabaliņos, apber ar miltiem un cukuru. Ar rokām ātri saberž drumstalās. Sviestam nevajadzētu izkust, tapēc jāstrāda ātri.

4

Mīklu lej formā. Virsū liek mellenes, apbārsta ar drumstalām. Cep aptuveni 45 minūtes.

Lai gards, ka nenoēsties!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!