Sulīgs biezpiena pīrāgs ar ķiršiem
Foto: DELFI
3.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
MĪKLAI:
200 g
200 g milti
milti
75 g
75 g cukurs
cukurs
75 g
75 g sviests
sviests
1 gab.
1 gab. ola
ola
0.5 TK
0.5 TK soda
soda
PILDĪJUMAM:
500 g
500 g ķirši bez kauliņiem
ķirši bez kauliņiem
500 g
500 g vājpiena biezpiens
vājpiena biezpiens
1 gab.
1 gab. citrona miziņa
citrona miziņa
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
pēc garšas
pēc garšas malts kanēlis, krustnagliņas
malts kanēlis, krustnagliņas
50 g
50 g kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
0.5 TK
0.5 TK soda
soda
75 g
75 g valrieksti
valrieksti
100 g
100 g cukurs
cukurs
3 gab.
3 gab. olas
olas
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Biezpiena sacepumi
  • Citi saldēdieni
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Ziema vai vasara – ķiršu kūkai būs būt! Izmanto svaigas vai saldētas ogas, garšos vienlīdz labi.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Svaigus ķiršus nomazgā un attīra no kauliņiem. Ziemā izmanto saldētas ogas – pirms gatavošanas tās izņem no saldētavas un atlaidina.

    Gatavo mīklu – izsijā miltus, pievieno sodu, cukuru, istabas temperatūras sviestu un vienu olu, rūpīgi izmīca mīklu un noliek ledusskapī vismaz uz pusstundu.

    Tikmēr biezpienu sajauc ar sasmalcinātiem valriekstiem. Tos var aizstāt ar lazdu riekstiem vai mandelēm. Lai kūka būtu viendabīga, biezpienu ieteicams izmalt caur gaļas mašīnu vai izberzt caur sietu.

    Biezpiena masai pievieno garšvielas, izsijātu kartupeļu cieti, sodu un cukuru, olu dzeltenumus.

    Baltumus sakuļ stingrās putās. Uzmanīgi iemaisa ķiršus un biezpiena masu.

    Mīklu izrullē un ieceļ ietaukotā veidnē, izveidojot uz augšu nelielas maliņas. Biezpiena masu kārto mīklas "ligzdiņā" un šauj sakarsētā cepeškrāsnī.

    Cep apmēram stundu 180 grādos. Pasniedz atdzesētu.

    Sulīgs biezpiena pīrāgs ar ķiršiem
    Foto: DELFI

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form