Sulīgs, sālī cepts lasis svētku galdam
Foto: Shutterstock
4.0000 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Pavisam vienkārši pagatavojams, bet ļoti sulīgs un gards sālī cepts lasis. Izcils rezultāts bez īpašas piepūles un laikietilpīgiem sagatavošanas darbiem.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Izķidātu lasi noskalo, nosausina.

Uz cepešpannas uzber 1 kg sāls un vienmērīgi izlīdzina, tad virsū liek aptuveni 3 kg smagu lasi, kuram virsū uzber vēl 2 kg sāls, lai visa zivs ir nosegta.

Liek cepties cepeškrāsnī aptuveni sundu.

Pēc stundas zivi ņem ārā, noņem visu lieko sāli, kas būs izveidojusi ap lasi cietu garoziņu. Zivs āda būs kļuvusi kā papīrs, atliks to no viena gala pavilkt un tā viegli nonāks nost.

Šādi gatavots lasis ir nepārspējami sulīgs un nemaz nav sāļš.

Padoms: ja vēlas, lasi var pildīt ar zaļumiem, fenfeli, citrona šķēlēm u.c.

Iesūtīja: smildzina

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form