Sulīgs, sālī cepts lasis svētku galdam
Foto: Shutterstock
4.0000 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. karpa vai lasis
karpa vai lasis
3-4 kg
3-4 kg sāls
sāls
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Pavisam vienkārši pagatavojams, bet ļoti sulīgs un gards sālī cepts lasis. Izcils rezultāts bez īpašas piepūles un laikietilpīgiem sagatavošanas darbiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

    Izķidātu lasi noskalo, nosausina.

    Uz cepešpannas uzber 1 kg sāls un vienmērīgi izlīdzina, tad virsū liek aptuveni 3 kg smagu lasi, kuram virsū uzber vēl 2 kg sāls, lai visa zivs ir nosegta.

    Liek cepties cepeškrāsnī aptuveni sundu.

    Pēc stundas zivi ņem ārā, noņem visu lieko sāli, kas būs izveidojusi ap lasi cietu garoziņu. Zivs āda būs kļuvusi kā papīrs, atliks to no viena gala pavilkt un tā viegli nonāks nost.

    Šādi gatavots lasis ir nepārspējami sulīgs un nemaz nav sāļš.

    Padoms: ja vēlas, lasi var pildīt ar zaļumiem, fenfeli, citrona šķēlēm u.c.

    Iesūtīja: smildzina

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form