
Pavisam vienkārši pagatavojams, bet ļoti sulīgs un gards sālī cepts lasis. Izcils rezultāts bez īpašas piepūles un laikietilpīgiem sagatavošanas darbiem.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Izķidātu lasi noskalo, nosausina.
Uz cepešpannas uzber 1 kg sāls un vienmērīgi izlīdzina, tad virsū liek aptuveni 3 kg smagu lasi, kuram virsū uzber vēl 2 kg sāls, lai visa zivs ir nosegta.
Liek cepties cepeškrāsnī aptuveni sundu.
Pēc stundas zivi ņem ārā, noņem visu lieko sāli, kas būs izveidojusi ap lasi cietu garoziņu. Zivs āda būs kļuvusi kā papīrs, atliks to no viena gala pavilkt un tā viegli nonāks nost.
Šādi gatavots lasis ir nepārspējami sulīgs un nemaz nav sāļš.
Padoms: ja vēlas, lasi var pildīt ar zaļumiem, fenfeli, citrona šķēlēm u.c.
Iesūtīja: smildzina
Comment Form

