Steiks ar piparu mērci
Foto: Shutterstock
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Īstam steikam jāgaršo maigi un sulīgi. Un tieši tāds ir šis steiks, kas pasniegts ar piparotu krējuma mērci. Īsts svētku ēdiens!

Steika gabaliem nogriež tauku maliņu un sakarsētā pannā cep - atkarībā no gaļas šķēles biezuma 3-4 minūtes no katras puses. Gaļai pārkaisa sāli un piparus pēc garšas, noņem no pannas, liek traukā, ko pārsedz ar vāku un novieto siltumā - kamēr gatavojas mērce.

Šalotes sīpolu notīra un smalki sakapā. Nelielā kastrolī sakarsē sviestu un apcep sīpolus - caurspīdīgi zeltainus. Pielej baltvīnu un krējumu un vāra katliņā bez vāla, līdz mērces apjoms uz pusi samazinājies. Pēc garšas pievieno citrona sulu un sāli, kā arī iemaisa zaļos graudu piparus.

Steikus pasniedz iepriekš sasildītos šķīvjos, pārlejot ar mērci. Lai labi garšo!

Piedevās izcili piestāv grauzdēta maizīte ar garšaugu sviestu, kā arī - svaigie salāti.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form