Supervienkāršais rīvēto ābolu pīrāgs ar sodu
Foto: Privātais arhīvs

"Šodien dikti sakārojās ko garšīgu. Ja precīzāk, tad sagribējās tieši pīrāgu. Taču kādu? Negribas pavadīt visu vakaru gatavojot un negribas arī iet uz veikalu, lai pirktu sastāvdaļas. Atcerējos par savu bērnības mīļāko pīrāgu, kuru mana ome Marija mēdza itin bieži gatavot. Protams, sekoja zvans omei, kam sekoja pīrāga gatavošana un rezultātā mani apmierinātie izsaucieni "Cik garšīgi!", "Beidzot!", "Gardākais pīrāgs, ko esmu ēdusi!" Pīrāgs sanāk sulīgs, brūns un garšīgs," tā kopš bērnības iecienītu recepti iesaka mūsu lasītāja Elīna Ūberga.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Cepamo veidni ieziež ar eļļu vai sviestu.

Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru. Pielej eļļu un iekuļ.

Ābolos iemaisa kanēli un sodu. Olu masai pievieno ābolus un samaisa.

Pieber miltus un iemaisa.

Lej masu veidnē un cep 40-45 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti.

Izņem pīrāgu no krāsns, atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru.

Supervienkāršais rīvēto ābolu pīrāgs ar sodu
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form