Foto: F64

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta otrajā spēlē Minskā svētdien saspringtā cīņā ar 2:3 piekāpās sev neērtajai pretiniecei Vācijas valstsvienībai.

Pēc graujošām uzvarām 1997. un 1998.gada pasaules čempionātos Latvija nākamajos piecos dueļos elitē tikai reizi spējusi pieveikt Vāciju, un tagad šo neveiksmju sēriju turpināja.

Spēles gaitā Latvija divreiz atspēlējās, taču nespēja izcīnīt uzvaru. Uzvaru nesošos vārtus, realizējot "bullīti", vāciešiem nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām guva Tomass Openheimers. Interesanti, ka Openheimers vāciešiem guva arī uzvaru nesošos vārtus "bullīšu" sērijā pirmajā spēlē pret Kazahstānu.

$d_id=24; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Latvijas izlasei spēles sākumā bija pāris labas iespējas izvirzīties vadībā, bet ne Guntim Galviņam, ne Andrim Džeriņam neizdevās izmantot savas iespējas. Mača 13.minūtē rezultātu atklāja Vācija, kad pirmais pie atlēkušās ripas bija Marcels Nēbelss, kurš meta tukšajā vārtu stūrī vārtos. Tomēr trīs minūtes vēlāk vairākumā Latvija izlīdzināja rezultātu. Ronalds Ķēniņš izdarīja metienu, pēc kura Georgijs Pujacs ar spēku ievirzīja ripu vārtos.

Latvijas izlase otro trešdaļu sāka mazākumā, un Vācija to izmantoja. Franks Mauers ar trešo mēģinājumu pāris sekunžu laikā pārspēja Gudļevski, atgūstot savai komandai vadību. 28. minūtē Latvija Latvija izveidoja lielisku pretuzbrukumu - Ķēniņš ar lielisku piespēli atrada Miķeli Rēdlihu, kurš raidīja ripu pretinieku vārtos (2:2). Trešdaļas noslēgumā Vācijai bija vairākas iespējas, bet Latvija labi aizsargājās.

Pēdējā periodā laukumā bija saspringta un līdzīga spēkošanās, taču ilgāku laiku vārtus gūt neizdevās. Tad Pujacs pārkāpa noteikumus pret Tomasu Openheimeru un tika nozīmēts soda metiens. Viņš četras ar pusi minūtes pirms cīņas beigām realizēja "bullīti", nodrošinot savai komandai uzvaru.

Latvijas izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis šajā mačā tika galā ar 30 no 33 pretinieku metieniem, bet latvieši meta 21 reizi.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs svētdien pret Kazahstānu, bet pēc tam sagaida spēles arī ar ASV, Krieviju, Baltkrieviju un Šveici.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!