Svaigie salāti ar vistu, vīnogām un eļļas–sinepju mērci
Foto: DELFI
4.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Vien pusstundas laikā pagatavojami gardi, svaigi un veselīgi salāti, kas papildināti ar sulīgu vistiņu, vīnogām un grauzdētām saulespuķu sēkliņām. Īsti piemēroti gan ikdienas maltītei, gan svētku galdam.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

Gaļu liek bļodā, pievieno eļļu, sāli, piparus, timiānu un apmaisa. Gaļas gabaliņus atstatus vienu no otra izvieto uz cepamā papīra un liek krāsnī uz 15–20 minūtēm.

Gatavo mērci. Lej eļļu ( "Risso" rapšu eļļu, bet to var aizstāt arī ar kukurūzas vai saulespuķu eļļu) stikla burciņā ar vāku un sakrata, līdz iegūta viendabīga, emulsijas konsistences mērce.

Svaigie salāti ar vistu, vīnogām un eļļas–sinepju mērci
Foto: DELFI

Ledus salātu saplucina gabaliņos. Papriku sagriež plānos stienīšos. Gaļu izņem no krāsns, katru gabaliņu gareniski sagriež plānās šķēlēs.

Katrā šķīvī liek ledus salātus, tad papriku, gaļu un vīnogas. Visu pārlej ar mērci, pārkaisa ar saulespuķu sēkliņām, dekorē ar dīgstiem un pasniedz.



Lai labi garšo!

Svaigie salāti ar vistu, vīnogām un eļļas–sinepju mērci
Foto: DELFI

Comment Form