Svētku riekstu vainags ar marmelādi un žāvētiem ķiršiem
Foto: DELFI
0 0
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g rozīnes
rozīnes
200 ml
200 ml apelsīnu sula
apelsīnu sula
200 g
200 g sviests
sviests
50 g
50 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
100 ml
100 ml piens
piens
15 g
15 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
250 g
250 g milti
milti
0.5 TK
0.5 TK soda
soda
1 gab.
1 gab. ola
ola
1 TK
1 TK kanēlis, muskatrieksts, kardamons
kanēlis, muskatrieksts, kardamons
100 g
100 g kaltēti ķirši
kaltēti ķirši
1 gab.
1 gab. apelsīna miziņa
apelsīna miziņa
50 g
50 g mandeles
mandeles
50 g
50 g Indijas rieksti
Indijas rieksti
50 g
50 g marmelāde
marmelāde
50 g
50 g valrieksti
valrieksti
50 g
50 g lazdu rieksti
lazdu rieksti
ROTĀŠANAI
1 gab.
1 gab. apelsīnu sula
apelsīnu sula
50 g
50 g kaltēti ķirši
kaltēti ķirši
30 g
30 g marmelāde
marmelāde
  • Citi saldēdieni
  • Kliņģeri
  • Tortes un kūkas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Šī kūka ir kā radīta ziemas sezonas svētkiem - tajā jūtama tīkami mājīgā un sildošā garša, ko sniedz kanēlis, kardamons un muskatrieksts. Ņem vērā, ka kūka ir pateicīga eksperimentiem - kaltēto ķiršu vietā vari izmantot citas ogas un augļus, piemēram, žāvētas dzērvenes, aprikozes, plūmes vai cidonijas.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ja neesi saldummīlis, cukuru var nelikt! Aiz auss liec arī padomu, ka kūku ieteicams cept pāris dienas pirms ēšanas, tad garšas būs kārtīgi savilkušās.

    Kūkas gatavošana sākas vismaz vienu dienu iepriekš – rozīnes pārlej ar svaigi spiestu apelsīnu sulu un atstāj istabas temperatūrā uz nakti mērcēties.

    Nākamajā dienā gatavo kliņģeri – uz mazas uguns izkausē sviestu, iemaisa tajā cukuru, pienu un pusi miltu (125 g).

    Citā traukā sajauc sausās sastāvdaļas – atlikušos miltus, garšvielas, sodu un cepamo pulveri. Visu kārtīgi samaisa.

    Sausajā masā iemaisa izmērcētās rozīnes (pirms tam rozīnes nedaudz nosusina uz papīra dvielīša).

    Svētku riekstu vainags ar marmelādi un žāvētiem ķiršiem
    Foto: DELFI

    Pievieno veselus riekstus, mazos gabaliņos sagrieztu marmelādi, kaltētos ķiršus un no viena apelsīna norīvētu miziņu. Pievieno vienu olu. Visu kārtīgi samaisa.

    Svētku riekstu vainags ar marmelādi un žāvētiem ķiršiem
    Foto: DELFI

    Mīklu lej ietaukotā gredzenveida cepamajā formā un liek sakarsētā cepeškrāsnī (150 grādi) un cep 60 minūtes.

    Gatavo kūku uz pāris stundām noliek vēsā vietā pilnībā atdzist un tikai tad to izņem no formas.

    Izspiež sulu no viena vidēji liela apelsīna un lej mazā katliņā. Pievieno smalki sagrieztu marmelādi un žāvētus ķiršus vai dzērvenes. Piecas minūtes maisot visu karsē uz ļoti mazas liesmas. Tad karsto virumu pārlej pāri kūkai un to noliek malā savilkties.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form