Svētku riekstu vainags ar marmelādi un žāvētiem ķiršiem
Foto: DELFI
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji

Šī kūka ir kā radīta ziemas sezonas svētkiem - tajā jūtama tīkami mājīgā un sildošā garša, ko sniedz kanēlis, kardamons un muskatrieksts. Ņem vērā, ka kūka ir pateicīga eksperimentiem - kaltēto ķiršu vietā vari izmantot citas ogas un augļus, piemēram, žāvētas dzērvenes, aprikozes, plūmes vai cidonijas.

Ja neesi saldummīlis, cukuru var nelikt! Aiz auss liec arī padomu, ka kūku ieteicams cept pāris dienas pirms ēšanas, tad garšas būs kārtīgi savilkušās.

Kūkas gatavošana sākas vismaz vienu dienu iepriekš – rozīnes pārlej ar svaigi spiestu apelsīnu sulu un atstāj istabas temperatūrā uz nakti mērcēties.

Nākamajā dienā gatavo kliņģeri – uz mazas uguns izkausē sviestu, iemaisa tajā cukuru, pienu un pusi miltu (125 g).

Citā traukā sajauc sausās sastāvdaļas – atlikušos miltus, garšvielas, sodu un cepamo pulveri. Visu kārtīgi samaisa.

Sausajā masā iemaisa izmērcētās rozīnes (pirms tam rozīnes nedaudz nosusina uz papīra dvielīša).

Svētku riekstu vainags ar marmelādi un žāvētiem ķiršiem
Foto: DELFI

Pievieno veselus riekstus, mazos gabaliņos sagrieztu marmelādi, kaltētos ķiršus un no viena apelsīna norīvētu miziņu. Pievieno vienu olu. Visu kārtīgi samaisa.

Svētku riekstu vainags ar marmelādi un žāvētiem ķiršiem
Foto: DELFI

Mīklu lej ietaukotā gredzenveida cepamajā formā un liek sakarsētā cepeškrāsnī (150 grādi) un cep 60 minūtes.

Gatavo kūku uz pāris stundām noliek vēsā vietā pilnībā atdzist un tikai tad to izņem no formas.

Izspiež sulu no viena vidēji liela apelsīna un lej mazā katliņā. Pievieno smalki sagrieztu marmelādi un žāvētus ķiršus vai dzērvenes. Piecas minūtes maisot visu karsē uz ļoti mazas liesmas. Tad karsto virumu pārlej pāri kūkai un to noliek malā savilkties.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form