Sviestā apcepti cepelīni
Foto: Shutterstock
4.0000 4
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg kartupeļi
kartupeļi
1 gab.
1 gab. ola
ola
4 ĒK
4 ĒK skābs krējums
skābs krējums
 
sāls
sāls
 
milti
milti
200 g
200 g malta gaļa
malta gaļa
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
 
rīvmaize
rīvmaize
  • Ikdienas maltītei
  • Kartupeļu ēdieni
  • Lietuviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Sviestā apcepti cepelīni gardai un sātīgai maltītei.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pusi kartupeļu nomizo, novāra un karstus sastampā – kā biezputru gatavojot.

    Otru pusi kartupeļu sarīvē uz smalkās rīves, caur drānu nospiež sulu, līdz masa ir sausa. Kartupeļu sulu nostādina, nolej, bļodiņā atstājot tikai kartupeļu cieti.

    Rīvēto kartupeļu masai pievieno vārītos kartupeļus, sāli, krējumu, olu, cieti un samīca viendabīgā masā.

    Gatavo pildījumu: gaļu ar sīpoliem apcep un pievieno rīvmaizi, sāli, piparus. Pildījuma masu atdzesē.

    No kartupeļu masas veido plācenīšus un vidū liek gaļu, tad taisa ciet, bet uzmanīgi, lai malas neatnāk vaļā vārot.

    Vāra viegli sālītā ūdenī, kam pievienota ēdamkarote kartupeļu cietes. Pēc uzpeldēšanas vēl 5–10 minūtes atstāj karstajā ūdenī zem vāka.

    Ar putu karoti izņem no ūdens, nožāvē. Pannā uzkarsē sviestu, apcep cepelīnus pāris minūtes no katras puses, līdz tie ir skaisti zeltaini.

    Pasniedz ar krējumu vai pannā sačurkstināta cauraudzīša mērci.

    Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form